vineri, 1 iunie 2018

Peste 500 de copii prezenți la activitatea M.A.I. APROAPE DE COPII!


  Structurile teritoriale din județ ale Ministerului Afacerilor Interne au organizat astăzi, 31 mai a.c., în zona stadionului ”Viorel Mateianu” activități cu ocazia Zilei Copilului. La manifestare au participat peste 500 de elevi de la școli și licee, dar și copii de la Asociația ASSOC și Asociația Esperando. De asemenea, au fost prezenți prefectul Vasile Moldovan, viceprimarul municipiului Baia Mare, Noemi Vida, inspectorii șefi Liviu Grozavu și Adrian Miron Chichișan, inspectorul școlar general adjunct Camelia Bogdan.
          Scopul activității a fost de cunoaștere a activităților specifice fiecărei arme (poliție, pompieri, jandarmi), de creștere a gradului de încredere în Ministerul Afacerilor Interne, dar și de orientare vocațională pentru tinerii care doresc să îmbrățișeze o carieră de polițist, pompier sau jandarm și să se urmeze o instituție de învățământ din cadrul Academiei de Poliției ”Alexandru Ioan Cuza” sau școlilor de subofițeri.
          Echipa teritorială M.A.I. a pregătit și desfășurat activități simple, dar de succes. Le-am arătat copiilor exemple de bună practică,  că sunt buni, frumoși, că sunt cei mai buni prieteni, cuminți, darnici, apreciați și iubiți. Le-a fost insuflat curajul de a-și depăși limitele, credința că trăiesc într-o lume bună, libertatea de a alege, de a avea responsabilitate pentru a ști să cunoască cu adevărat cât de mult sunt iubiți, să trăiască fiecare zi cu bucurie și să fie fericiți.
Mașinile de joacă, câinii de serviciu și trasul cu apă la țintă, atracțiile zilei
          Angajații Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș au prezentat activități specifice de prevenire, de legislație rutieră, criminalistică, ordine și siguranță publică și grupa canină.
Polițiștii rutieri au pregătit pentru copii un traseu special, de tip poligon, în care și-au testat abilitățile de viitori conducători auto la bordul mașinilor de curse. Cei care au dorit să fie pietoni responsabili, au pășit pe un covor fermecat inscripționat special pentru micii pietoni care s-au plimbat în siguranță și au avut o călătorie printr-un orășel magic. După ce au dobândit toate cunoștințele necesare, copiii s-au fotografiat în postura de cel mai brav polițist, la șablonul pregătit special cu ținuta de ceremonie pe care polițiștii o îmbracă doar în zile de sărbătoare. Conductorii câinilor de urmă au pregătit exerciții de dresaj canin, iar patrupezii Snow, Eda si Vis i-au încântat  cu exerciții demonstrative de urmărire și prindere a persoanelor care au jucat rol de urmăritori. Au fost prezentate copiilor cele mai noi autoturisme din dotare, Renault Kadjar și Renault Talisman care sunt folosite în cadrul activităților de supraveghere și de control în trafic. Copiii și-au făcut poze în autoturisme, dar și cu motocicleta de serviciu și autospeciala dotată cu aparatură radar.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș s-au deplasat cu autospeciala de intervenție la incendiu, cu autospecială și echipaj de prim-ajutor și voluntari SMURD. În cortul special amenajat, copiii au desenat planșe puse la dispoziție de pompierii militari. Le-a fost prezentată tehnica de intervenție la producerea unor situații de urgență, acordarea de prim-ajutor persoanelor care se confruntă cu probleme de sănătate de către paramedici militari și voluntarii SMURD. De asemenea, paramedicii militari și voluntarii SMURD au asigurat asistența medicală la activitate.
Cei mai mulți copii dintre cei prezenți au ales să devină salvatori și să lichideze incendii în cadrul activității de a lovi cu apă ținta care simboliza focarele de flăcări.
Inspectoratul de Jandarmi Județean ”Pintea Viteazul” Maramureș a prezentat activități specifice jandarmeriei montane (tehnici de supraviețuire în mediul montan, orientarea în natură după indicii din natură, acordarea primului ajutor, pericolele la care se expun în perioada drumețiilor montane etc). Privirile tuturor copiilor au fost atrase de câinii de serviciu, Obec și Soh, specializați în diferite domenii de intervenție. Cei prezenți au rămas încântați de atitudinea și faptele celor doi patrupezi jandarmi, de modul în care au răspuns la comenzile conducătorilor jandarmi, de agilitatea și luarea urmei persoanelor din cadrul instituției care au jucat rol de infractor. Copiii s-a bucurat de prezența a doi clovni de la secția de păpuși a Teatrului Municipali, veseli, molipsitori și pus pe șotii, plini de energie, haioși și gălăgioși care le-au împărțit baloane, bomboane și le-au realizat figurine colorate din baloane modelabile și i-au distrat cu jocuri interactive adaptate vârstei copiilor prezenți.


Echipa M.A.I. Maramureș



        

                                                   


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu