miercuri, 6 iunie 2018

Simona Halep se califică în semifinale la Roland Garros!


Simona Halep s-a calificat, miercuri, in semifinalele Grand Slam-ului de la Roland Garros. 6-7 (2), 6-3, 6-2 a fost scorul partidei dintre Simona Halep si Angelique Kerber, care a durat doua ore si 16 minute.
Pe arena Suzanne Lenglen, Simona a inceput slab meciul, iar tenismena pregatita de belgianul Wim Fissette s-a distantat, dupa nici 20 de minute, la 4-0. Reprezentanta noastra n-a renuntat insa si a revenit spectaculos, impingand meciul in tie-break, nu inainte de a reusit doua breakuri cand Kerber servea pentru castigarea meciului. In tie-break insa nemtoaica a fost mai lucida si a reusit sa se impuna cu 7-2.
Jocul Simonei - aflata la cel de-al doilea set pierdut la aceasta editie a Openului Frantei, dupa cel din meciul inaugural cu Alison Riske - a fost din ce in ce mai solid, in timp ce Kerber a inceput sa dea semne de oboseala. Astfel, Simona s-a impus cu 6-3 si a trimis meciul in decisiv.
Oboseala, dar si jocul tot mai precis al tenismenei romane au facut-o pe Kerber sa comita tot mai multe erori nefortate, iar Simona a profitat si a inchis meciul cu un 6-2 in setul decisiv.
Numarul 1 WTA a marturisit ca se astepta la o partida intensa si a facut o dezavaluire suprinzatoare, aceea ca a gresit tactica in primul set.
"Stiu ca fiecare meci pe care il joc cu ea este unul intens. Returneaza foarte multe mingi, avem multe raliuri. De fiecare data cand joc cu ea dau tot ce am mai bun si imi propun sa nu renunt niciodata.Am inceput prea agresiv in primul si nu a mers foarte bine aceasta strategie. Apoi am schimbat tactica si totul a fost bine. Nu o sa mai am zi libera, stiu programul. Dar nu e nicio problema, sunt pregatita pentru semifinale", a spus Halep la microfonul EuroSport.
In semifinale, Simona o va intalni pe favorita numarul 3, Garbine Muguruza, intr-o partida care va avea in joc, pe langa locul din marea finala, si prima pozitie in clasamentul WTA.
Iberica a trecut fara probeleme in sferturile de finala de Maria Sharapova, cu 6-2, 6-1, si e intr-o forma excelenta pe zgura pariziana, unde n-are niciun set pierdut.
Va fi cea de-a patra confruntare directa dintre cele doua tenismene, scorul general fiindu-i favorabil spaniolei, cu 3-1. Sursa Ziare.com

                                                                                             C.S.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu