duminică, 9 decembrie 2018

Campionatul European de handbal feminin. România pierde partida cu Olanda!

Echipa nationala de handbal feminin a României a fost invinsa in primul meci din grupa principala II de la Campionatul European disputat in Franta, la capatul unei partide total nereusite facute de fetele noastre, elevele lui Ambros Martin.
Dupa acest esec, suferit cu scorul de 24-29, primul de la acest European, dupa trei victorii in prima faza a grupelor, România ramane cu 4 puncte, dar isi pastreaza intacte inca sansele de calificare in semifinale, urmand sa mai avem doua partide de jucat, cu Spania si Ungaria, pe 11 si 12 decembrie.

Era clar ca Ambros Martin trebuia sa schimbe mai multe lucruri, mai ales in partea defensiva, acolo unde am lasat impresia ca uneori facem prea multe greseli, iar in atac nu trebuia sa mai pierdem atat de multe mingi, sa nu mai fim atat de ezitante si sa judecam fiecare faza cu mult mai multa luciditate. Era clar ca era cel mai greu meci de pana acum pentru Romania la acest European din Franta.

Jocul ofensiv al României, per total, nu a mers deloc in aceasta duminica, am jucat previzibil si am fost o prada poate prea usoara pentru Olanda, cu al sau joc atat de rapid, de dinamic, de surprinzator.

România ramane cu 4 puncte si va evolua in partida urmatoare cu Spania, pe 11 decembrie, marti, de la ora 19. Suntem la doua puncte in spatele noului lider Olanda, care pare mare favorita sa se califice deja in careul de asi.

„Nu ştiu exact ce s-a întâmplat. E clar că nici atacul, nici apărarea nu au mers, când nu ai apărare, nu merge nici poarta. Foarte puţine lucruri au mers astăzi. Ne-am pregătit, dar şi sistemul ăsta competiţional nu ne-a ajutat. Am jucat pe 5 decembrie, azi e 9, am ieşit din sistem, deşi nu caut scuze. Trebuie să analizăm, azi nu ne-a ieşit nimic. Tot ce putem să face e să mai fim triste în seara aceasta şi de mâine să ne gândim la următorul meci. Şansele la semifinale sunt foarte mari, nu vreau să dezarmărm. Trebuie să vedem ce s-a întâmplat azi şi să mergem în continuare cu cele pozitive. De mâine ne gândim la Spania, apoi urmează Ungaria. Am avut trei zile libere, apoi jucăm două la rând. Nu avem ce face, ţinem capul sus şi luptăm pentru calificarea în semifinale. Dacă reuşeam cumva să fim mai agresive în apărare, cred că altfel arăta rezultatul. Când nu ai apărare, presiunea se mută pe atac. Până acum am câştigat meciurile pe apărare, cea mai mare problemă a fost la noi şi repet: ţinem capul sus. Nu trebuie să dezarmăm”, a declarat Cristina Neagu pentru TVR.


                                                                                                C.S.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu