vineri, 7 decembrie 2018

Ţara în care mamele îşi îngraşă cu forţa fiicele minore. Care este motivul practicii periculoase!


 Tinerele copile din Mauritania, o ţară din vestul Africii, sunt obligate de membrii familiei să consume până la 16.000 de calorii pe zi, în încercarea de a le face să crească în greutate, astfel să fie mai atrăgătoarea pentru bărbați.
 Într-un documentar difuzat de postul de televiziune Channel 4, se arată că în această țară grăsimea este văzută ca un semn al bogăției și frumuseții.
Fetele care împlinesc vârsta de 11 ani sunt băgate într-o cură de îngrășare de două luni, în care mănâncă kilograme întregi de terci și cuşcuş și obligate să bea litri de lapte de cămilă, în speranța că vor aduna cât mai multe kilograme.
Mamele fetelor le forțează să mănânce, chiar dacă stomacul lor are de suferit și simt că nu mai pot înghiți nimic. Uneori fetele ajung până în stadiul în care regurgitează, apoi o iau de la capăt.
Acest lucru se întâmplă în speranța că fiicele lor vor deveni mai atractive pentru potențialii bărbați și, prin urmare, mai ușor să se căsătorească.
Atunci când în familie apare un deficit alimentar, membrii acesteia recurg la o metodă mult mai riscantă: le oferă fetelor substanțe chimice destinate îngrășării animalelor.
Aproximativ un sfert dintre fetele mauritane sunt hrănite cu forța, iar riscurile pe termen lung sunt extrem de mari. Diabet zaharat, boli cardiace sau insuficiență renală, sunt doar câteva dintre afecțiunile la care sunt predispuse.


Sursa: Daily Mail

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu