miercuri, 27 octombrie 2021

Deci, se poate și mai rău...

 


    Nu sunt un alarmist sau  distribuitor de bârfe, dar  am fost efectiv uimit de faptul că  guvernul Câțu  dorește să ajungă în ”Cartea recordurilor”, deoarece după calendarele IULIAN și GREGORIAN  dorește să facă ”Calendarul Câțu”, un calendar  evident în folosul celor care împart PIB-ul...

    Dumneavoastră știți cu câtă nerușinare, s-a anunțat mai la începutul anului că energia electrică se va ”reduce” cu un ban ?! 

    Asta arată disprețul acestui om față de propria nație. Apoi ca gălușca  să ne rămână în gât au uitat de microscopica micșorare a prețului curentului și ne propun creșteri de 20% a energiei electrice. 

    Cum lumea și sindicatele  au ieșit în stradă, au făcut o rectificare a acestei prostii și promit, fără a fi o lege, preluarea ”din chitanțele săracilor” a  acelei majorări de preț pe perioada de  6 luni. Asta este afacerea. 

    Dacă în momentul când s-a rostit  cuvântul  ”SIGURANȚĂ NAȚIONALĂ” toate statisticile, cu aprobarea  Parlamentului, a Administrației de Stat, ale Armatei,  Geo-Topo Meteorologii s-a stabilit că în  România  IARNA  are 7 luni iar vara 5 luni...     După acest calendar se fac stocurile de aprovizionare și chiar ”STOCURILE INTANGIBILE”. 

    Această verificare  națională s-a putut vedea în 1964 când într-o aplicație  ca hrană rece am primit pesmeți din 1905 și cafea uscată în formă paralelipipedică de 3/3/1,5cm, paralelipiped de cicoare cu zahăr și ce mai era necesar, iar pezmeții din același an  dacă-i băgai într-un vas cu apă caldă se făcea cât o pâine  și credeți-mă avea un gust mai bun ca multe ”specialități” a pâine de azi. 

    Poate că și guvernul acesta o să ne lase săraci pe foarte mulți, dar asta este o altă poveste. ”Scurtarea calendarului” folosit de când se face statistica în România a avut această împărțire contabilă. 

    Sigur că lumea este curioasă  ce se vor face cu banii din luna a 7-a de iarnă, dacă  au trecut deja iarna la vară. Nu știu mulți unde a ”plecat PIB-ul” care-i pe 12 luni, dar măcar această lună  transferată verii  fără bani unde va merge ?! 

    

 Cu stimă,

 Toma G. Rocneanu



 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu