miercuri, 6 noiembrie 2019

Autoritățile din Mireșu Mare și-au pus în plan să transforme zona într-un obiectiv turistic important


 Autoritățile din Mireșu Mare și-au pus în plan să transforme zona într-un obiectiv turistic important. Valorificând toate atuurile zonei din punct de vedere al florei și faunei, Primăria Mireșu Mare a creionat deja câteva proiecte pentru care caută finanțare.
Rezervația Bavna, Castelul Contelui Teleky, stejarul penduculat, stârcul cenușiu sau sfârcul de câmpie sunt doar câteva obiective cu care comuna Mireșu Mare cu zonele limitrofe, Lunca Someșului, zona Pribilești, Lucăcești, se poate lăuda.
”Noi beneficiem aici de o rezervație naturală, Rezervația Bavna. Avem stârcul cenușiu, pasăre rară, sfârciocul de câmpie,  astea sunt în zona Lucăcești, Dăneștii Chioarului, Mireșu Mare, în partea dinspre pădurea Bavna, și avem în Tulghieș o colonie de broască țestoasă de apă dulce, iar zona dinspre Iadăra, pe dealuri sunt multe scoici pe vârful dealului, pentru că aici cândva a fost o mare. Pe de altă parte, zona Iadăra, Stejera, Remețiul spre pădure, au niște locuri de-a dreptul feerice, din vârful Remețiului pe Someş se vede Baia Mare, Ulmeniul e aproape și se vede până în Cehu Silvaniei. Este o zonă care se pretează foarte bine pentru drumeții”, spune primarul localității Mireșu Mare, ing. Ioan Mătieș.
Aceste drumeții sunt destinate și celor care nu sunt obișnuiți cu un efort fizic susținut. Pentru a da mai multă valoare acestor obiective, Primăria Mireșu Mare a gândit câteva proiecte importante.
”Încercăm cât de repede să facem un proiect integrat să transformăm aceste areale în zone de atracție turistică, unde turiștii să poată fi cazați. Între noi si Satulung, dar nu numai, vrem să facem niște piste unde să poți să mergi cu bicicleta, să simți acel aer curat de pădure, unde în puține alte locuri se mai află în Europa. Mai avem tot în această zonă Rezervația de stejar penduculat „Bavna”. Și uite așa, Mireșu Mare poate deveni o zonă de atracție turistică”, spune ing. Ioan Mătieș.
Primăria Mireșu Mare caută finanțare pentru a materializa aceste proiect.


                                                                              MaraMedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu