marți, 14 ianuarie 2020

Politica învederează cum pacea e făcută varză!



Motto:
                                                                     Prin egoism și înarmare,
                                                                     în lume pacea șanse n-are...

            Cât de ușor este să vorbești și să faci ceea ce fac cei mai mulți dintre preoți (bunăoară, să fii ipocrit, zgârcit și să aduni averi pe care le mănâncă moliile și le fură hoții), dar cât de greu este să faci ceea ce l-a îndemnat Mântuitorul pe tânărul bogat: „Dacă vrei să fii desăvârșit, du-te de vinde ce ai, dă la săraci și vei avea o comoară în cer! Apoi vino și urmează-Mă” (Matei 19/21). Întrucât tânărul , „pentru că avea multe avuții”, a plecat foarte întristat, Iisus le-a spus ucenicilor Săi: „Vă mai spun iarăși că este mai ușor să treacă o cămilă prin urechea acului, decât să intre un bogat în împărăția lui Dumnezeu” (Matei 19/24).
            Prin urmare, dacă este atât de greu în cazul unui individ „plin de bani, cu vâlfă mare”, vorba lui G. Coșbuc, pentru o societate putredă în plan moral-spiritual din pricina belșugului material în care se bălăcește și se sufocă (precum întregul Apus, mai cu seamă nord-americanii), practic este o blasfemie să viseze la așa ceva. Dar, oare (evident, cu anumite excepții), îmbuibații ăștia găunoși și cei asemeni lor de pe întregul Pământ, căci pragmatismul face din ce în ce mai mulți bogați săraci lăuntric, mai sunt în stare să mediteze la fragila condiție umană și la propria lor mântuire, când lamentabilul lor efort zilnic vizează doar vremelnicia întruchipată în belșug material (purcoaie de bani, case fățoase, mașini bengoase), putere trecătoare, plăcere degradantă și faimă îndoielnică?!...
            De pildă, populația Statelor Unite nu reprezintă nici măcar 5% din totalul pământenilor, însă ea consumă circa un sfert din resursele planetare. Și nu oricum, îmi spunea cu ceva timp în urmă un prieten stabilit de câteva decenii în Atalanta, ci în condiții extrem de încurajatoare pentru sfidătoarea demo(no)crație americană a consumului, confortului și comodității, un galon de benzină (galonul american=3,785 litri) putând fi cumpărat la acea vreme (presupun că nu numai în Georgia) cu...un dolar!
            Sigur că în aceste condiții, adică pentru a le crea și întreține naivilor iluzia că Statele Unite constituie garantul (sic!) democrației planetare, chit că democrația pe plan internațional se cheamă voința celor puternici, corifeii/conducătorii politici și economico-financiari ai yankeilor au făcut, de la începuturile lor sfertoseculare, tot ce le-a stat în putință ca să tragă spuza omenirii pe turta intereselor americane.
            Iată câteva elocvente dovezi în acest sens (lista lor este mult mai lungă, atunci când nu sunt omise atrocitățile la care s-au dedat primii „americani” împotriva amerindienilor, întru jefuirea acestora de aur și întinsele lor teritorii, respectiv războaiele purtate de urmașii acestora împotriva francezilor, spaniolilor și mexicanilor pentru a înșfăca Luisiana, sudul Californiei, Arizona, Texas, Florida, Hawaii etc.):
            1) Scrisoarea trimisă de Roosevelt lui Stalin prin doi emisari evrei în luna februarie 1943, adică imediat după victoria rușilor la Stalingrad, în care erau trasate sferele de influență (firește, America să fie ferită de o notabilă influență bolșevico-stalinistă) cu mult înainte de ticăloasele întâlniri ale celor trei lighioane la Teheran și la Ialta.
            2) Nedreptele intervenții militare americane în Coreea și Vietnam, de unde pe urmă au plecat cu coada între picioare (în pofida armamentului modern producător de mari profituri pentru companiile de resort), lăsând în urmă nenumărate suferințe (morți, răniți, traumatizați) și incalculabile dezastre materiale.
            3) Protestele politico-diplomatice ale americanilor împotriva intervenției militare sovietice în Afganistan și „plămădirea” de către ei a lui Osama bin Laden, cu rol de apărător al dreptei cauze afgane. Apoi, după retragerea rușilor și invadarea Afganistanului de către yankei, bin Laden este declarat de întreaga presă occidentală „cel mai primejdios terorist al lumii” și în cele din urmă va fi ucis de forțele speciale ale gardienilor/jandarmilor „democrației” planetare.
            4) Sub pretextul că-și apără aliații din zona Golfului Persic (în principal Arabia Saudită și Kuweit), americanii întrețin de mai mulți conflictul saudito-iranian, cu catastrofale consecințe pentru populația civilă din Siria, Yemen și Liban.
            5) Pe baza mincinoasei mărturisiri a unui irakian (cercetător spălat pe creier de CIA) la Organizația Națiunilor Unite, cum că Saddam Hussein și ciracii lui fabrică în mare secret arme de distrugere în masă, Irakul este invadat de trupele americane, „dictatorul” este prins și executat, iar martorul recunoaște după câțiva ani că a mințit cu nerușinare. Numai că răul era deja făcut, viața milioanelor de irakieni este în continuare dată peste cap și nevinovații continuă să moară ca muștele. Dar ce importanță are acest „fleac”, din moment ce americanii se înfruptă pe rupte din petrolul irakian?...
            6) Curajoasa carte Confesiunile unui asasin economic a lui John Perkins spune foarte multe despre nelegiuitele strategii politico-economice ale cîrmuitorilor americani: scopul acestor asasini este acela să corupă guvernanții țărilor din America de Sud și Orientul Mijlociu, să le sărăcească și astfel să sporească dependența lor de Washington.
            7) Consecința imediată a lichidării de către americani (desigur, la ordinul Trumpului) a sinistrului general iranian Soleimani, cică noul tartor al teroriștilor arabi, o constituie năprasnica moarte a celor 176 de pasageri din avionul doborât de două rachete iraniene, la puțin timp după decolarea acestuia de pe aeroportul din Teheran. Să dea bunul Dumnezeu ca acest nenorocit conflict americano-iranian să nu se extindă în timp și în spațiu!     

            Sighetu Marmației,                                             George  PETROVAI
                                                        


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu