marți, 21 ianuarie 2020

Români de pe cele două maluri ale Prutului vor serba Unirea Principatelor la Iași


Unioniștii din România și Republica Moldova se vor aduna la Iași pe data de 24 ianuarie cu ocazia celebrării a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române, eveniment cheie în formarea României moderne și început de drum pentru visul de aur al românilor de pretutindeni.

Aceștia vor organiza un Marș al Unioniștilor, ce va porni la ora 11:00 de la statuia lui Ștefan cel Mare și Sfânt din fața Palatului Culturii, după care se vor deplasa la statuia lui Alexandru Ioan Cuza din Piața Unirii. Marșul va fi marcat de momente de reculegere în memoria artizanilor Unirii Principatelor, de momente coregrafice printre care un drapel al României cu lungimea de 100 de metrii.

Marșul este organizat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012 împreună cu Liga Studenţilor din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi și Frontul Patrioților Români din Iași.
„În fiecare an sărbătorim Unirea Principatelor Române la Iași, locul unde România s-a născut la 1859, atunci când unionistul Alexandru Ioan Cuza a început să împlinească visul de aur al românilor, considerăm că e o capitol de istorie a țării care încă necompletată, lipsind una dintre cele mai frumoase pagini, Basarabia. Dacă astăzi Cuza ar reveni printre noi ne-ar spune tuturor: ROMÂNI, UNIREA ÎN CUGET ŞI SIMŢIRI, NE FACE MAI PUTERNICI ŞI RESPECTAŢI ÎN LUME"” – a declarat Ștefan Lupu, unul dintre organizatori.
                                                                           Romanian Global News 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu