miercuri, 29 ianuarie 2020

Aleșii județeni s-au reunit în prima ședință ordinară a Consiliului Județean Maramureș, din anul 2020



 Miercuri, 29 ianuarie, cu începere de la ora 12.00, în Sala ”Bogdan Vodă” a Palatului Administrativ a avut loc prima ședință ordinară a Consiliului Județean Maramureș, din anul 2020. Pe ordinea de zi a ședinței condusă de președintele Gabriel Zetea, alături de care s-au aflat vicepreședintele George Moldovan, dar și secretarul județului, Aurica Todoran, s-au regăsit 17 proiecte de hotărâre, dar și două proiecte suplimentare care au fost supuse dezbaterii și votului plenului.
Ordinea de zi a fost deschisă de proiectul de hotărâre privind încetarea mandatului consilierului județean Varga Cornel, locul vacant fiind ocupat de consilierul județean Decebal Daniel, care a și depus jurământul de credință în fața aleșilor județului. După anunțarea demisiei consilierului județean Cornel Varga, președintele Gabriel Zetea, vicepreședintele George Moldovan, dar și consilierii Anton Rohian și Nicolae Mișulec au avut cuvinte de apreciere cu privire la activitatea celui care a ales să părăsească forul județean, alegând să devină consilier municipal în Consiliul Local Baia Mare.
Totodată, aleșii județeni au stabilit modificarea componenţei nominale a unor comisii de specialitate ale Consiliului Județean Maramureş.
Au mai fost aprobate proiectele de hotărâre privind utilizarea excedentului anual al bugetului Judeţului Maramureş, rezultat la încheierea exerciţiului bugetar, pe anul 2019, precum și privind repartizarea pe destinații a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru drumuri județene şi comunale, pe anul 2020.
Forul decizional al Consiliului Județean Maramureș a aprobat și cotizaţiile judeţului Maramureş pentru Asociaţia Grup de Acţiune Locală Maramureş Vest, Asociaţia Microregională Mara - Natur, Asociaţia Grupul de Acţiune Locală Valea Izei – Moisei şi Asociaţia Grupul de Acţiune Locală Mara – Gutâi, pe anul 2020. În cadrul ședinței au mai fost stabilite unele măsuri pentru derularea Programului pentru şcoli al României în Judeţul Maramureş, fiind adoptat totodată și proiectul privind organizarea reţelei şcolare de învățământ special la nivelul Județului Maramureş, pentru anul şcolar 2020-2021.
Alte două proiecte supuse aprobării au vizat Procedura de atribuire pe perioadă determinată, în regim de urgenţă, pe bază de anunţ public, a traseelor cuprinse în Programul de transport rutier, contra cost, de persoane prin servicii regulate, la nivel judeţean, precum și modificarea Programului de transport 2013 - 2023 prin suplimentarea numărului de curse şi modificarea graficelor de circulaţie. Aleșii județeni au aprobat, de asemenea, Regulamentul de Organizare şi Funcţionare pentru R.A. „Aeroportul Internaţional Maramureș.
Pe ordinea de zi s-a regăsit și un proiect privind aprobarea punerii la dispoziție a unui teren, în vederea amenajării unei platforme pentru stocarea temporară a deșeurilor menajere, înainte de valorificare sau tratare. Totodată, s-a decis modificarea principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiţie „Reabilitare DJ 186 sector Bârsana (DJ185) – Strâmtura – Rozavlea – Şieu – Bogdan Vodă – Dragomireşti – Săliştea de Sus – Săcel (DN17C)”. Lista proiectelor supuse aplobării plenului Consiliului Județean Maramureș a fost închisă de proiectul de hotărâre privind completarea nominală a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Maramureş. În  ceea ce privește cele două proiecte aflate la punctele suplimentare, aleșii au votat pentru încheierea Contractului de asistență juridică și reprezentare a Județului Maramureș în litigiul ce formează obiectul Dosarului nr. 102/2019 aflat pe rolul Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României, dar și pentru acordarea unui mandat reprezentanților Consiliului Județean Maramureș în Adunarea Generală a Acționarilor la S.C. ”Drumuri – Poduri Maramureș” S.A.
                                                                                    
                                                                                        CJMM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu