miercuri, 22 ianuarie 2020

Unirea României cu Republica Moldova, în Parlamentul European




Pe 28 ianuarie 2020, la Parlamentul European se va desfășura conferința „România dincolo de granițe”, dedicată românilor din regiunile istorice. Evenimentul va aduna europarlamentari, jurnaliști, reprezentanți ai regiunilor istorice românești și oameni care militează astăzi pentru o Românie Mare din toate punctele de vedere.
Conferința „România dincolo de granițe” este organizată de de European Centre for Romanian Unity în parteneriat cu EUROPANOVA și LIGA STUDENȚILOR ROMÂNI ÎN STRĂINĂTATE, filiala Belgia.
În cadrul evenimentului vor vorbi jurnaliștii și activiștii basarabeni, Alina Panico și Alexandru Rotaru. „Vom discuta alături de doi dintre oamenii care luptă astăzi pentru o Românie mare din toate punctele de vedere, de ce și cum pot fi aparate drepturile românilor de peste Prut și din regiunile istorice la nivelul UE”, au precizat organizatorii.
Invitatul special al serii va fi Lucia Hossu-Longin, regizor de televiziune, autoare, omul din spatele proiectului „Memorialul Durerii”, care va lansa la Bruxelles, în cadrul acestui eveniment, cartea „Oameni mari care au făcut România Mare”.
De asemenea, cei prezenți vor putea viziona în premieră europeană filmul documentar „Ambasadorul Vasile Stoica în America – Slujind Unirea” realizat de Lucia Hossu Longin.
Intrarea este liberă pentru toți doritorii care simt românește, totuși cei care au nevoie de acces în Parlamentul European, ar fi trebuit să se înregistreze prealabil până pe 14 ianuarie 2020.
                                                                                     
                                                                                        Romanian Global News 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu