marți, 28 ianuarie 2020

Glasul Mireşului, Ediţia a 3-a, Ianuarie 2020


A apărut ziarul "Glasul Mireşului", ediţia a 3-a, ianuarie 2020, în condiţii grafice europene, un jurnal dedicat 100% locuitorilor comunei de pe Someş - Mireşu Mare. 
Editorialul este semnat de Daniela Grecu care apreciază pagina de facebook a Primăriei Mireşu Mare pentru căldura şi dragostea cu care cetăţenii comunei sunt informaţi şi întrebaţi despre priorităţile acestora, apoi pentru "Felul în care ing. Ioan Mătieş imprimă de la vârful piramidei un model de om, care a reuşit să aducă Mireşu Mare pe primul loc în judeţ în topul alocărilor de fonduri pentru proiectele de investiţii, care cântă în corul bisericii, care pleacă în fruntea convoiului spre Alba iulia, purtând cu cinste costumul tradiţional cu toate prilejurile. Un om care se poartă cum i-e portul, vorbeşte cum i-e vorba şi...administrează cum se cuvine".
În cele 12 pagini color presărate cu fotografii-document aflăm că s-au făcut investiţii de peste 79.000.000 lei, pe finanţare guvernamentală, fonduri europene şi finanţare locală., că împreună cu ASSOC şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, în viitorul apropiat se va deschide un Centru de îngrijire a Vârstnicilor, că Şcoala Gimnazială din centrul comunei este, după reabilitare (corpul 2) o şcoală la standarde europene, Drumul Judeţean 182 B, a fost finalizat înainte de Crăciun şi se circulă ca în occident, că alimentarea cu apă s-a realizat în proporţie de 60% în toate cele şapte sale aparţinătoare, în curând locuitorii comunei beneficiind şi de gaz, un obiectiv la care conducerea primăriei ţine foarte mult.
O pagină este alocată colindătorilor participanţi la "Crăciun în Maramureş", manifestării "Întoarcere la obârşii -Întâlnire cu fiii satului", Concertului de colinde, o altă pagină dedicată "Centenarului Marii Uniri", Previziuni pentru 2020 (zodiacul european, zodiacul chinezesc, rebus) iar pe ultima pagină "Tradiţii de Anul Nou" şi urarea primarului ing. Ioan Mătieş pentru Noul An, locuitorilor comunei Mireşu Mare, pe care o conduce cu pricepere şi drag!

                                                                                                     GDL

Un comentariu:

  1. "Glasul Miresului" Ha!Poate era mai bine sa se fi numit "Glasul mirisenilor" unde as fi avut si eu un cuvant de spus.Acesta este cuvantul care l-am spus si la "Intalnirea cu fii satului" adica "IMPREUNA".Doar IMPREUNA putem face lucruri marete.

    RăspundețiȘtergere