marți, 28 ianuarie 2020

se intampla la biblioteca - evenimente culturale organizate de Compartimentul American Corner


Joi, 30 ianuarie

ora 17.00, Salonul Artelor (Cabinetul de medalii)

Ambasada Statelor Unite ale Americii la București în colaborare cu American Corner din cadrul Bibliotecii Județene “Petre Dulfu” Baia Mare organizează vernisajul expoziției Then and now - Perpectives celebrating 30 years of Thransformational Change (Atunci și acum - Perspective românești după 30 de ani de la prăbușirea comunismului).
În deschidere vor lua cuvântul:
dr. Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Județene “Petre Dulfu”;
Merry Miller, Consilier pentru Presă și Cultură în cadrul Ambasadei SUA la București.

Expoziția cuprinde o selecție de fotografii care reflectă viața din România înainte și după decembrie 1989 și va putea fi vizitată în perioada 30 ianuarie - 10 februarie 2020.



Vineri, 31 ianuarie

ora 10.00, American Corner
În data de 1 februarie 2020, se împlinesc 20 de ani de la dezastrul ecologic de pe râul Tisa, când o cantitate mare de cianură a ajuns în apele râului, cauzând pagube uriașe. Pentru a comemora acest eveniment, American Corner din cadrul Bibliotecii Județene “Petre Dulfu” organizează, în data de 31 ianuarie, de la ora 10, activitatea cu titlul „Tisa River Day”.
Cu această ocazie, va avea loc proiecția filmului „Poluare cu plastic – Mesajul din sticlă - povestea oficială a piraților de plastic”. Râul Tisa este unul dintre râurile cele mai puternic poluate cu plastic din Europa și pe această cale dorim să conștientizăm magnitudinea acestei probleme și să generăm discuții cu privire la modul în care ne putem uni forțele și să acționăm pentru un mediu mai sănătos. 
Ne vor onora cu prezența la acest eveniment: doamna Merry Miller (Consilier pentru Presă și Cultură în cadrul Ambasadei SUA la București), doamna Irina Nițu (Asistent Programe în cadrul Ambasadei SUA la București), domnul Attila David Molnár (realizator de filme documentare despre natură și fondatorul PLASTIC CUP), domnul Tibor Kovács (din partea Ambasadei SUA din Budapesta).
Vă invităm să vă alăturați nouă pentru a urmări acest film, precum și, la discuțiile ce vor urma cu experții mai sus menționați.

--
Stefan Selek
bibliotecar
Biblioteca Judeteana "Petre Dulfu" Baia Mare
Email: pr.bibliotecamm@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu