sâmbătă, 11 aprilie 2020

Colţul specialistului. Sfatul unui medic naturist


    

CE SĂ NU FACEM:
  
  In caz de febra, sa nu scadem in mod artificial temperatura, sa nu ne repezim la anti-inflamatoare (Advil, Tylenol,Nurofen, Aspirina, Voltaren, Diclofenac, Paracetamol etc.).
    A scade temperatura in mod artificial este o nebunie! Indiferent de infectie, de cele mai multe ori, este o idee proasta. In cazul Coronavirusului poate avea consecinte catastrofale. Sa ne amintim ca acest virus incepe prin a infecta nasul si gatul. Daca ramane in aceaste zone, nici-o problema, nu riscam nimic. Problemele incep cand ajunge in plamani unde se inmulteste prin legarea de un receptor numit enzima deconversie ACE2 (daca consideram corpul uman ca o casa si coronavirusul ca un hot, atunci enzima ACE2 este manerul de la usa care ii permite acestuia sa intre in casa).

   De ce sa nu incercam sa scadem febra?

Febra este prima linie de aparare a organismului impotriva oricarei infectii, iar in cazul propagarii virusului Corona in plamani, virusii nu rezista la temperaturi ridicate, iar corpul nostru, o masinarie atat de inteligenta, stie acest lucru si isi prepara propria sa linie de aparare.
   Ce se petrece cand luam anti-inflamatoare (si anti-hipertensive, de altfel)?  Va fi epuizata rezerva de glutation – unantioxidant puternic - utilizat de sistemul respirator in protectia celulelor sanatoase impotriva efectelor inflamatorii.
 (De remarcat ca Acetylcysteina (NAC) creste rezerva de glutationsi fluidizeaza bronhiile, protejand plamanii).

CE SĂ FACEM:

- Sa evitam zaharul. Acesta are un efect contrar in apararea imunitara;
 - Sa dormim suficient;
 - Sa evitam stirile alarmiste care ne pot deprima;
- Sa facem o activitate fizica moderata - este cea mai buna solutie antistres;
 - Sa consumam alimente care contin vitamina D (cod,ton, sardine, ficat, lapte, iaurt, galbenus de ou) sau sa cumparam de la farmacii (600 UI/zi). Vitamina D, printre multe alte beneficii (cum ar fi intarirea sistemului osos, muscular etc.), intareste si sistemul imunitar in lupta impotriva infectiilor respiratorii;
 - Mai avem nevoie de multivitamine de calitate care contin vitamina C, vitamina E naturala si Zinc;
 ( Vitamina C o gasim in legumele si fructele verzi, in portocale, broccoli, kiwi, mazare, rosii, etc).

Printre multe beneficii,  protejeaza activitatea sistemului respirator,

   Vitamina E o gasim in legume, uleiuri vegetale, galbenus de ou, ficat. Pe lângă faptul că are un puternic efect antioxidant sporeste eficienta sistemului imunitar in fata virusurilor.
  Zincul il gasim in carne (vita, porc, pasare), ton, sardine, iaurt, brocoli, salata verde,portocale, banane, alune, nuci, migdale etc). Printre multe beneficii regleaza sistemul imunitar in lupta impotriva infectiilor virale.

   Ideal ar fi sa putem facem o cura de Propolis pe parcursul a 3 saptamani (400 mg dimineata, 400 mg seara). Propolisul este unul din cele mai puternice antivirale care exista.

                                                                    dr. Iulian COZA
                                                 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu