sâmbătă, 11 aprilie 2020

De Paște s-a dat dezlegare la abuzuri liberale


De când mă știu, indiferent despre ce tip de calamitate a fost vorba, guvernanții au fost întotdeauna depășiți de situație.
Abia puși în fața faptului împlinit au început să reacționeze cu stângăcie și lipsă de dibăcie.
Așadar, într-o țară în care știm mereu că vine iarna dar nu pregătim utilajele de deszăpezire și în care știm că vine seceta dar nu facem nimic pentru sistemele de irigații, n-aveam cum să fim pregătiți pentru această pandemie.

Indiferența absolut criminală

Paradoxal, în data de 13 martie 2019, la Știrile ProTV prezentate de Andreea Esca era dată o știre din care reieșea că Organizația Mondială a Sănătății anunța iminența apariției unei noi pandemii.

Și, tot ca un paradox, aceeași specialiști – sau „specialiști”? – care se strofoacă acum cu eradicarea bolii la români garantau că România este pregătită și pentru așa ceva.
Ei bine, pandemia a venit, așa cum a fost ea proorocită, dar autoritățile noastre au fost și de data aceasta luate prin surprindere.
Ca un făcut, și la anterioara criză, atunci „numai economică”, la conducerea bietului nostru neam s-a aflat, cu ceva diferențe, cam aceeași formațiune ca și acum, pentru că nu putem uita fuziunea dintre PDL și PNL și faptul că în toate structurile lor sunt cei care s-au îmbogățit de pe urma crizei financiare care ne-a zdruncinat economia.
E de ajuns să vorbim de cazurile primarului Gheorghe Ștefan de la Piatra Neamț, ale deputatului bistrițean Ioan Olteanu, ale Elenei Udrea dăruind pantofi cu toc la inundații, ale soțului acesteia, și lista poate continua...

Incompetență și nepăsare

La ora scrierii acestor rânduri Germania a făcut deja 200.000 de teste, Italia și Spania câte 100.000, Franța și Marea Britanie pe aproape, numai guvernanții noștri ne anunță, prin gura secretarului de stat Bogdan Despescu că... „în România s-au dat 78.000 de amenzi”.
În momentul de față sunt 1,6 milioane de contaminați de acest virus în lume și 95.000 de oameni au pierdut bătălia.
România anunță 5467 de infestați, din care 265 în ultimele 24 de ore.
Ni se spune că 729 s-au vindecat și că s-au înregistrat 270 de decese, din care 22 în ultimele 24 de ore.
Acestora li se mai adaugă 42 de români decedați în diaspora și alți 615 infestați.
Totodată, autoritățile libertine anunță că avem 25.226 de români în carantină instituționalizată și alte 77.317 persoane sunt în izolare la domiciliu și monitorizate medical.
Așadar, fără să ni se spună exact evoluția celor intrați zilnic sau ieșiți din carantină sau din izolarea de domiciliu, miroase a secretomanie.
Nimeni nu ne spune câte teste se fac zilnic, în ce zone și de ce au fost alese acele persoane.
Eu sunt bolnav cronic și vorbesc în cunoștință de cauză.
NIMENI nu a venit să îmi dea un sfat măcar, darmite vreo mănușă sau vreo jumătate de mască!
Ca să nu mai zic de faptul că din cauza acestor nemernici nici pentru tratamentele curente n-am avut voie să mă apropii de spital din cauza băjbâielii lor cu Ordonanța 2, când au scos bolnavii cronici din spitale!
Satisfăcuți de câți bolnavi cronici au scăpat în această perioadă - ceea ce înseamnă mai puține cheltuieli ale statului - dar și datorită reacțiilor sociale, acum o zi au ridicat anatema.

Abuzuri în numele stării de urgență

Ca să-și mascheze incompetența și posibilele acte de corupție – pentru că acum nici dracu nu-i verifică pe ei de ce achiziționează măști la 36 lei bucata, spre exemplu, liberalo-libertinii aflați la putere au început să încerce să lase senzația că le chiar pasă de ce se întâmplă cu bieții românași.
Prin urmare, sub pretextul unui anumit echilibru social și moral au decis ca cei din administrație să intre, pe rând, câte 15 zile în șomaj tehnic, ca să mai facă ei ceva economii la buget, adicătălea să aibă mai mulți bani de risipit.
Este EXACT imaginea în oglindă la ceea ce au făcut tot ei, când a fost cealaltă criză!
Ar fi putut economisi mai simplu acești bani dacă ar fi decis tăierea pensiilor speciale și le-ar mai fi și rămas bani ca să majoreze alocațiile pentru copii.

Șomaj tehnic fără consultări publice

Pentru a dovedi că au mușchi și că pot fac absolut ce vor, liberalo-libertinii de la putere au decis și trimiterea în șomaj tehnic a ziariștilor de la Radio și de la Televiziunea Română.
Ca efect imediat, Federația Europeană a Jurnaliștilor a reacționat prompt  la comunicatul  Federatiei Cultură și Mass - Media FAIR-MediaSind privind intenția Guvernului Orban de a trimite în șomaj tehnic pe lucrătorii din acest important domeniu pentru libertatea de exprimare.
Prin urmare FEJ a transmis azi o scrisoare de protest  președintelui român, Klaus Werner Iohannis, premierului român, Ludovic Orban, președintelui Senatului Robert Cazanciuc, președintelui Camerei Deputaților, Ion-Marcel Ciolacu, președintelui Comitetului Culturii Senatului și Mass-Media, Lucian Romașcanu, și Camerei Deputaților Culturii și Președintele Comitetului Mass-Media, Gigel Sorinel Stirbu.
Reacția lor e firească atâta vreme cât Guvernul României pregătește un mecanism pentru a trimite angajații statului în șomaj tehnic pentru o perioadă de timp limitată în timpul stării de urgență legate de focarul COVID-19.
Aceste măsuri au fost decise de guvernul premierului Ludovic Orban fără consultarea organizațiilor reprezentative ale lucrătorilor, fără a ține cont de dialogul social.
Potrivit FAIR-MediaSind, lipsa totală de dialog social a determinat Ministerul Culturii din România să ia decizii periculoase pentru 100.000 de lucrători angajați NUMAI din sectorul creativ.
Pe lângă măsurile tehnice de șomaj, sindicatul român subliniază lipsa de măsuri pentru protejarea sănătății lucrătorilor media și a nivelului corupției din televiziunea de stat.
„Aceste măsuri antisociale vin în calea încălcării libertății de informații. EFJ a denunțat, la fel ca și OSCE, recenta ordonanță de urgență care introduce sancțiuni penale excesive pentru „fake news” despre virus. Solicităm guvernului român să deschidă negocieri cu sindicatele pentru toate aceste probleme ”, a declarat secretarul general al EFJ, Ricardo Gutiérrez.

Stângăcii, incompetență și dezinteres

În timp ce alte țări, așa cum arătat mai sus se laudă cu testarea masivă a populației, marionetele liberalo-libertine ale lui Johannis anunță depășirea recoltei de amenzi la hectar, inclusiv pentru necompletarea corectă a formularelor, paradoxal chiar de ei schimbate de vreo trei ori.
În timp ce ei făceau astfel bani din tonele de amenzi, în țară intrau sute de mii de oameni pe care nu îi testa NIMENI!
În privința numărului de teste efectuate, suntem depășiți de țări precum Bahrain, Vietnam, Azerbaidjan, Kazahstan sau Malaezia!
În timp ce Anisie de la Educație nu știe ce face stânga sau dreapta, primarul unei comune din Constanța a cumpărat deja sute de tablete cu SIM, astfel încât toți copiii de acolo să poată învăța online.
În timp ce se vorbește despre austeritate, se pompează constant MILIARDE în armament, cumpărat de la cine trebuie.
Fostul ministrul al Sănătății a fost demis în plină pandemie, pentru că a promis testarea tuturor bucureștenilor.
Managerul interimar de la Neamț a fost schimbat din fruntea Spitalului Județean la numai două săptămâni după ce a fost pus tot de ei, atunci de bun.
Ei vorbesc despre sancțiuni pentru medici în cazul în care demisionează, uitând că sunt trimiți la luptă cu mâinile goale!
Nu sunt un partizan al acestora, chiar susțin că ar trebui să li se interzică să mai profeseze, tocmai pentru că au jurat că vor apăra viața.
În momentul de față NIMENI nu ne spune în ce context se fac anumite achiziții, de unde și de ce de acolo, nu există deloc transparența cu privire la achiziții, ceea ce înseamnă că fac ce afaceri vor ei!
Cum am arătat mai sus, informațiile transmise către jurnaliști sunt trunchiate, limitate și în diagonală, datele exacte despre demersurile reale făcute în lupta aceasta fiind ca și secretele de stat.

Iresponsabilitate crasă și complicitate

PNL (Partidul Niciodată Liberal) ne-a cam obișnuit, în ultimele luni, să fie un PSD mai mic, dar cel puțin la fel de nemernic!
Tăierea pensiilor speciale și a privilegiilor aristocrației bugetare a fost trecută sub tăcere, majorarea alocațiilor pentru copii la fel.
Despre stoparea jafului din energie și a pădurilor ministrul de resort spune că nu intervine ca să nu destabilizeze și mai mult economia.
Pe bune?
Despre spargerea cartelurilor bancare, operațiune pentru care PSD și-a frânt gâtul ați așternut praful, iar voi și BNR sunteți mai preocupați de banii lor decât de ajutorarea efectivă și reală a populației aflate în nevoie.
Nu există nici-o speranță pentru diminuarea impozitelor pe muncă, dacă voi țineți cu dinții de privilegiile celor cu pensii speciale.
Mai mult, Orban s-a prefăcut surprins de situațiile din aeroporturile de la Cluj-Napoca și Iași, pe care românaşii noștri au dat năvală să plece în Germania, adică taman în țara cu care Johannis are relații de subordonare directă.
În contextul unui „Guvern care lucrează 24 de ore din 24", în contextul în care pe străzi patrulează polițiști, jandarmi, poliție locală, armată și mai sunt și herghelii de angajați de la tot felul de servici, NICI DRACU nu a văzut în trafic autobuzele și autocarele care-au circulat noaptea, în plină pandemie, pe străzile goale.
Mie-mi miroase tare a făcătură treaba, pentru că nimeni nu anchetează acest lucru, anume modul în care doritorii au fost transportați – NOAPTEA, CA HOȚII -  cu încălcarea Ordonanțelor Militare.
Ciudat e că aceștia au ajuns fără să aibă bilete de îmbarcare, chiar și fără bani la ei.
În aeroporturile cu pricina i-au primit cu brațele deschise niște samsari, ai altui guvern care, de milă, într-un superb gest umanitar aparte, le-au oferit pe loc bilete de avion gratis.
Poftim?
S-avem pardon, domnilor liberalo-libertini!
Chiar ne luați de proști?
                                                                             Ioan Romeo ROŞIIANU

Preluare https://www.ecreator.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=9338:de-paste-s-a-dat-dezlegare-la-abuzuri-liberale&catid=16&Itemid=118&fbclid=IwAR22RWwZ3oiQK8fWTlzc_Vr4t5mKayw9NeVY0t0k2FHMD0LaspKwcNMkRO4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu