vineri, 17 aprilie 2020

STAI ACASĂ


… STAI ACASA…
AUTORITATILE te vor in casa. Banca te vrea afara din casa. Copiii iti cer de mancare. Si tie iti este foame. Ti-ai suspendat (fortat) activitatea.
Stai acasa!
Cand o sa iesi, jobul tau o sa fie plecat. Lasa.
Stai acasa!
Cand o sa iesi, o sa concurezi pentru posturile ramase cu robotii. . Ce farsa!
Stai acasa!
Pana o sa iesi, totul va fi online si digital. Cu exceptia ta. O alta rasa.
Stai acasa!
Fara un loc de munca si cu o rata la banca pe 30 de ani nu o sa mai ai nicio casa.
Stai acasa!
Asculta divele cretine de la Hollywood si fotbalistii . Iti canta sa stai acasa, din vile cat blocul tau, cu o mare terasa.
Stai acasa!
Si tu si starurile va permiteti sa stati chiar foarte mult timp in casa.
Stai acasa!
Ti-o zic marile firme, prin reclame TV. Dupa ce trece gripa, si tu si corporatiile veti fi salvati, cu sume uriase, de catre stat. Sunteti „prea mari sa cadeti”. Desi am impresia ca totusi, o parte o sa cada. Si isi va lua si plasa.
Stai acasa!
Ti-o repeta, pe post, prezentatorii de stiri, milionarii, de la trusturi controlate de miliardari. Lasa, ce mai conteaza!
Stai acasa!
Ia-ti informatiile doar din surse oficiale. De la TV si din ziarele de prestigiu. Care ti-au zis, in 2003, ca Saddam are arme de distrugere in masa. Armele nu au existat, milioane de oameni au murit, dar nu ti-a pasat. Acum chiar nu-ti mai pasa.
Stai acasa!
Asculta-i doar pe jurnalistii si pe analistii seriosi. In 2008 te-au indemnat sa strangi cureaua si sa salvezi bancile ce au provocat dezastrul. Dar in loc de joburi pentru oameni, investitiile au mers in roboti automatizati. Pe banii tai, bancherii si corporatiile si-au umflat propriile actiuni. In timp, ei au luat bonusurile, tu ai incasat austeritatea. Se vede, doar unii au avut clasa.
Stai acasa!
Uita-te non-stop la TV sa vezi cum apar noi cazuri de COVID-19 si tot mai multi morti. Nu verifica cifrele. Sa nu observi cumva ca se pot manipula. Si sa afli cum pot fi influentate anumite procente, daca faci teste doar la un numar mic de oameni, in timp ce mosii grav bolnavi sucombeaza.
Stai acasa!
Ai incredere in cei care apar la TV. Au tot interesul sa iti explice rational situatia. Si nu sa iti induca panica. Nu te intreba de ce, in ultimele razboaie, ziarele si televiziuniile nu aveau voie sa publice imagini cu mortii din propria tabara. Sau sa prezinte cifrele. Iar tu vezi camioane militare si cortegii cu sicrie. Pe nepusa masa.
Stai acasa!
Nu citi prostii pe internet, ca va trebui sa gandesti. Uita-te la TV. Acolo totul este clar. Este o metastaza.
Stai acasa!
Trebuie sa invingi coronavirusul. Nu verifica detaliile. Te-ar afecta prea mult sa afli ca in fiecare an, global, sunt infectati de gripa obisnuita un miliard de oameni. Si mor intre 350.000 si 650.000. Nu te intreba de ce nu ai stiut cifrele astea si de ce acum numeri decesele septuagenarilor pe burtierele TV. Si te intrebi: oare este „groasa”?
Stai acasa!
Esti in „razboi” si te confrunti cu un „inamic invizibil”. Inainte te-a speriat teroristul invizibil, intr-un viitor apropiat, copiii tai o sa se lupte cu extraterestrul invizibil. Sa fie invizibili, ca de dusmani, iti garantez, nu o sa duci lipsa.
Stai acasa!
Somn usor si vise placute! Cand o sa te trezesti, o sa vezi ca nu a fost chiar asa de rau. Vei fi si vaccinat, si cu un cip in mana. „Bine ca ai scapat de gripa”… dar vei avea un creier mai nefunctional ca niciodata…. Evolutia unora se bazeaza pe involutia ta. Cand vei realiza asta… Va fi poate prea tarziu. Asta daca realizezi… Dar m-as mira sa o faci…. Pt ca…
STAI ACASA…
Pt ca STAI ACASA… lancezind, preocupandu-te cum sa te imbraci frumos ca sa mai faci doua selfie-uri pe holul de la intrare…

Afara-i prea riscant… te pandeste AMENDA…


              

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu