vineri, 19 februarie 2021

Lecții de învățat. Lumea plină cu de toate

                                                                          de Viorica Pârja

Lumea plină cu de toate aduce cu ea și ipohondria. Chiar dacă spunem că frica de covid s-a diminuat, sunt foarte multe persoane care suferă de ipohondrie. Adică frica asupra posibilității de a avea simptomele care te îndreaptă spre covid. În general, ipohondrii tind să accentueze și să exagereze semnele fizice pe care le au.

Tendința de a exagera semnele fizice pe care le au, dacă nu este diminuată, poate duce la dezvoltarea, fizic, a simptomelor despre care citesc sau aud, și nici măcar consultul medicului nu le spulberă credința că sunt bolnavi. Un ipohondru este ferm convins că are cel puțin o boală care îi afectează serios sănătatea.
Nu doar pandemia pro­duce ipohondrie, ci și obsesia sănătății. Care este vulnerabilă. Sau modele, mereu trecătoare. Vreau să fiu suplu, trag de fiare până îmbolnăvesc inima; nu mănânc și ajung la anemie… Sunt ros de invidie și dau în depresie… De aceea e foarte important să învățăm cum să trăim într-o lume plină nu doar de boli, ci și de oameni fără empatie, de dorința de a avea corp de manechine și dantură perfectă.
Lăsați mintea liberă! Ieșiți în natură, faceți plimbări, respirați aer curat, mâncați sănătos, râdeți, umpleți timpul cu lucruri care vă fac plăcere și vă va fi bine. Lecții de învățat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu