miercuri, 22 mai 2024

De necrezut! Salamul de Sibiu a scăpat nedecorat de Iohannis!


Proaspăt revenit la muncă, președintele României a ieșit la o plimbare în sînul naturii, la Piatra Craiului, în paralel acordîndu-i realizatoarei TVR Iuliana Tudor Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, pentru „Promovarea culturii”.
Cultura promovată de cunoscuta realizatoare include, an de an, spectacolele Ansamblului Folcloric Profesionist ”Cindrelul – Junii Sibiului”, mîndria orașului lui Klaus Iohannis, spectacole care sunt transmise la TVR.
Anul trecut, cu ocazia unui spectacol al ”Junilor Sibiului”, Iuliana Tudor a fost decorată de altă sibiancă celebră, ministrul Culturii Raluca Turcan, cu Diploma de Onoare a Ministerului Culturii, în calitatea ei de ”promotor inovator și devotat al artei, culturii și identității naționale”. Cu același prilej, Turcan a felicitat-o pe realizatoare și pentru emisiunea sa, ”Vedeta populară”, cu doar cîteva săptămîni mai înainte ca emisiunea în cauză să fie eliminată din grila TVR.
În mandatele sale de președinte, Klaus Iohannis s-a remarcat, între altele, prin abundența de decorații și onoruri la adresa unor instituții și personalități sibiene, unele decorate chiar de mai multe ori. În egală măsură, Iohannis s-a mai remarcat și prin ignorarea unor mari personalități cultural-sportive ale României, la moartea cărora nu a catadicsit să posteze măcar un rînd pe Facebook ori Twitter.
Probabil singurul „sibian” celebru nedecorat încă de Klaus Iohannis e salamul de Sibiu, poate și pentru că acesta nu a fost produs niciodată în județul președintelui.

Sursa: inpolitics



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu