vineri, 7 iunie 2024

Semnal editorial - revista de cultură, tradiție și atitudine civică MĂRTURII MARAMUREȘENE, anul VI, nr. 18-19, 2024

 

Revista ,,Mărturii maramureșe" - revistă de cultura, tradiție și atitudine civică, an VI, nr. 18-19, 2024, își deschide paginile ,,În loc de editorial", cu ,,Picuri de înțelepciune. Cultură, politică și... democrație", semnat de către pr. Ilie Bucur Sărmășanul și îi urmează ,,Prin sine, spre ceilalți", recenzia cărții ,,Amprente peste timp", autor Adrian Donca, apărută la Editura Maestro Tip, Fersig, 2023. Această recenzie este semnată de către Delia Muntean, care afirmă: ,,Scrisul se dovedește, pentru Adrian Donca, și act terapeutic (v. mărturisirea de pe clapeta din spate a volumului). Desfășurându-și sulul aventurii existențiale și privind mai mult în sine, e mai puțin absorbit de rezonanțele lumii din afară, aude altfel cum se trece. Se poate pregăti deci pentru liniștea cea de pe urmă (,,Șoaptă eternității"). Își poate așeza la căpătâi 《perna de tăcere》 (v. poezia având ca titlu semnul grafic al întrebării:?)", p. 7.
Cezarina Adamescu, semnează o recenzie ,,Între suflet și cuvânt - o legătură nevăzută (Pe o cruce de lumină) - Antologie-culegere de texte pascale", ce a apărut la Editura StudIs, Iași, volum ce are drept, un ,,Prolog", semnat de către pr. stavrofor Radu Botiș.
Despre ,,Factori ai Excluziunii Sociale", ne vorbește Georgiana Maria Botiș - amintind despre - sărăcie, marginalizare, lipsa accesului la educație și servicii de sănătate, tulburările mentale și dependențele, iar prof. Gelu Dragoș (UZPR), ne vorbește despre ,,Ioan Dragoș, un poet postmodern ca structură, formă, expresie și mesaj".

Vasile BELE, ASCIOR

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu