vineri, 30 august 2024

Glonțul de grafit: azvârliți în războiul tehnologic al Europei cu pacea lumii…


Dăm nu numai sarea, ci și „sarea” din industrie… Zăcăminte de neprețuit pentru industria de azi și mâine a Europei și a lumii… Nu și a noastră… Că noi stăm la zid și privim cum alte și alte resurse ne sunt luate pentru economiile și războaiele altora… Și nu întâmplător austriecii au stat la pândă să pună mâna pe regia noastră de sare… Și ar putea fi o explicație și pentru șantajul lor mârșav la adresa noastră, prin complicitatea UE, prin refuzul aderării la Schengen… Că poate voiau să prelucreze și sarea noastră iar apoi să ne-o revândă la pliculețe… Dar și faptul că licența de exploatare a zăcămintelor de sare de către compania noastră națională „Salrom” stă să expire poate fi o altă explicație a șantajului austriac… Și european… O constrângere pentru cedarea altor resurse și zăcăminte, eventual puse în „pnrr”, cu atribuiri gratuite, pentru a „garanta” alte și alte împrumuturi pentru finalizarea investițiilor dintr-un „pnrr” tot mai împovărător… Doar că, și nu mai este nici o surpriză într-o țară condusă de trădători, mai presus de „sarea în bucate”, pe care o sa ne-o ia neîndoielnic, are grijă Europa de frații ei (mai fasciști ca ea, cel puțin în modul de raportare la noi), pare a fi interesul aparte pentru un alt „condiment”, de data aceasta al industriei de mâine. Grafitul. Pentru industria civilă, baterii, tehnologii, dar mai ales pentru cea militară, a continuității războiului tehnologic cu pacea. Cu pacea lumii…

Și pentru a nu se mai complica în alte manevre, scenarii și perdele de fum, guvernanții nici măcar nu-și mai maschează trădările și vânzările de țară… Nu mai înființează nici o nouă companie „salvatoare” a ceva, nu mai pierd vremea cu jocurile de piață necesare includerii pe burse… Ci folosesc o companie existentă, cu tradiție, realizări și performanțe în zecile de ani de comunism. Care știa și cum să facă o exploatare și cum să o gestioneze pe întreg lanțul tehnologic și comercial. Și care, acum, este scoasă la înaintare pe zona de exploatare a unei alte resurse: grafitul. În acest fel, cui îi va fi atribuită compania de sare (altor străini, că nu numai directoratul firmelor noastre a ajuns cu nume de nepronunțat, ci însăși rotițele economiei), o va putea cumpăra cu și mai multe resurse în ea. Și sare, și grafit, poate și apă și cine știe unde le-o mai cădea gheara de furăciune dusă din cotul Europei contra noastră, guvernanții maschând următoarea devalizare a resurselor țării prin fluturarea obligativității aplicării „Noului regulament european”. Ăla care cere statelor UE să spună Bruxelles -ului ce și în ce cantități au resursele de materii prime esențiale… Și pe care nici o țară normală la cap nu o să o facă, nu peste nivelul datelor deja știute… Vorba aia, nu dai sarea din casă nici măcar cu împrumut, nu?!… Darămite, moca?!… Doar ai noștri ies la raport cu o resursă despre care trebuiau să tacă. Grafitul. Măcar pentru că au vândut destul, ne-au devalizat și ne-au dezgolit în fața babei buboase a Europei ce se visează tinerică în surogatul energetic al mediului verde. Să o înverzească și pe ea, să o facă mai puțin slută, să-i scoată și perii ăia de cloanță tu(r)nată din bărbia pe care a înfipt-o și în pieptul nostru.

Iar guvernanții avansează această nouă mizerie acoperind-o cu o altă imensă trădare, cerând Europei bani cu împrumut pentru a amaneta această trădare de țară, solicitând pe acte, cu dobânzi și alte condiționări, finanțări de sute de milioane de euro… Bani de la Uniunea Europeană pentru dezvoltarea de proiecte majore de exploatare și procesare a grafitului. Mai grav, ei dau repere clare pentru identificarea locurilor în care se găsesc aceste resurse, Europa aflând, poate chiar înaintea serviciilor noastre, unde sunt zăcămintele, guvernul ambalând această vânzare de informații (care trebuie pusă alături de trădarea intereselor naționale și expunerea țării la riscuri de securitate) prin atașarea „proiectelor”. Din care, Europa să-și extragă zonele de interes, să le verifice eventual prin alte sisteme „terțe” (satelitare), și apoi să le smulgă din trupul de națiune tot mai costeliv în care vom fi fost transformați, practic, guvernanții cerând fonduri pentru „extracția grafitului de calitate pentru baterii din arealul Baia de Fier”… Pentru că așa fac slugile trădătoare, dau totul din casă pentru a-și arăta obediențele de iude (din ălea, și mai ordinare…).

 

 Cezar Adonis Mihalache – Natiunea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu