joi, 22 august 2024

Premieră. Prima centură de ocolire a unei localități din Maramureș va fi la Sighetu Marmației!


Varianta de ocolire a municipiului Sighetu Marmaţiei, oraş situat în imediata vecinătate a frontierei de stat româno-ucrainene, a fost avizată de Consiliul Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Naţional, a informat primarul Vasile Moldovan.

„În şedinţa Consiliului Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Naţional şi Locuinţe din 21 august 2024, au fost avizaţi indicatorii tehnico-economici pentru studiul de fezabilitate care vizează realizarea variantei de ocolire a municipiului Sighetu Marmaţiei. Valoarea totală a investiţiei este de 238.843.000 lei, traseul va avea o lungime de 4,15 km, iar durata de execuţie va fi de 24 de luni. Finanţarea, asigurată prin Programul Transport 2021-2027, are ca ordonator principal de credite Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii", a spus Vasile Moldovan.

Varianta de ocolire a municipiului Sighetu Marmaţiei va decongestiona o mare parte traficului rutier foarte aglomerat pentru oraşul de graniţă.

„Centura va rezolva una dintre problemele cu care ne confruntăm tot mai mult în ultimii ani, congestionarea traficului rutier. Aceasta va face legătura cu cele două drumuri naţionale ( DN 18 şi DN 19) care tranzitează oraşul şi cu noul pod peste râul Tisa (spre Ucraina n.red.), din zona Tepliţa.

Conform proiectului, drumul de ocolire va avea un pasaj suprateran, intersecţii de tip sens giratoriu, un drum care face legătura cu fosta platformă CPL, o parcare laterală, iar podul de beton armat peste râul Ronişoara va fi reabilitat.

Traseul variantei de ocolire suprapunându-se cu traseul drumului naţional DN 18, presupune totodată modernizarea acestuia", a punctat Vasile Moldovan.

C.L.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu