vineri, 30 august 2024

Jean Maurer: “Mă opresc asupra unor maxime și zicale populare care ar trebui să ne convingă de întelepciunea și caracterul bun al românului”


Cum îmi este total silă să fac comentarii despre evenimentele la zi care se petrec prin lume, sau în România, din motivele:

1. vomitive,

 2. că nu înţeleg nimic, dar cu siguranță nici ei nu înţeleg ceva,

 3. chiar dacă aș înțelege ceva nu-mi serveşte la nimic, pentru că nu am menirea să iluminez masele de retardaţi mintal care precis înţeleg mai mult decât mine,

4. pentru că și Dumnezeu a încercat să dea o direcţie corectă omenirii, dar a eşuat, ne putându-şi imagina că atunci când a creat creierul uman și a vărsat ceaşca cu cafea peste circuitele neuronale, s-au produs pagube iremediabile, deci din toate aceste motive și multe altele, am decis să mă opresc asupra unor maxime și zicale populare care ar trebui să ne convingă de întelepciunea și caracterul bun al românului, dar surprise, mă conving de contrariul.

Iată câteva mostre:

– cine se scoală de dimineaţă ar ajunge departe…! Fals, departe ajunge cel care sapă groapă altuia, iar cel cu sculatul este doar obosit toată ziua!

– cel mai deştept cedează…, este și motivul pentru care prostul preia supremaţia…!

– nu haina îl face pe om…, posibil dar ce fel de om este ăla care umblă în curul gol…?

– omul sfinţeşte locul…, mulţumesc dar nu servesc, pentru că orice loc este sistematic mânjit cu rahat când apare un om. Locul este sfinţit doar când apare un sfânt, dar ăştia sunt foarte rari și de obicei stau deoparte…!

– capul plecat, sabia nu-l taie…, ehh ăsta da curaj, mândrie și demnitate..! Pe lângă faptul că nu se mai folosesc săbii decât prin Ferentari, acum se folosesc arme de foc, rachete și avioane F-16 secondhand din Norvegia. Deci recomand updatarea zicalei cu tehnică modernă de luptă.

– fă-te frate cu dracul până treci puntea…, înrudirea asta este total insuficientă.., recomand înfrăţirea cu SRI, Poliţie sau vreun politician înfrăţit deja cu cele două.

– hoțul neprins este om cinstit…! Fals, este tot un hoţ, dar nu este prins..! Atât! În România hoţii sunt prinşi doar ca să împartă prada cu diferiţi “prinzătorii”. Dacă împart bine rămân neprinşi, dacă nu, atunci nu!

– prietenul la nevoie se cunoaşte…, absolut corect, pentru că abia atunci când ai nevoie de el te deranjează cel mai puţin, chiar spre deloc.

– tăcerea este de aur…, evident…, pune un român să vorbească în chineză…!

În română însă gura bate curul, motiv pentru care există și puţin aur la populație, din lipsă de tăcere. La bogaţi este invers.

– minciuna are picioare scurte…, și cu Johannis ce ne facem…?

– sătulul nu îl crede pe flămând…, ba îl crede dar îl doare în cur…!

– bărbatul este capul iar femeia este gâtul…, de unde vine și expresia de deep throat…! (asta este pe engleză…!)

– soacra se înmormântează mereu cu capul în jos…, absolut corect, pentru că dacă învie cumva, să înceapă să sape în jos, nu în sus, spre suprafață!

Aş putea continua, dar m-apucă o tristeţe iremediabilă.

El Comandante.

 

Autor: Jean Maurer

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu