sâmbătă, 31 august 2024

Ziua Limbii Române, ziua românilor de pretutindeni!


Ziua Limbii Române, sărbătorită, anual, începând din 31 august 2013, este marcată de autoritățile și instituțiile publice, de asociațiile culturale și alte instituții românești din țară și din diaspora prin organizarea unor manifestări cultural-educative.

La Biblioteca Județeană „Ion Minulescu” Slatina, a început deja derularea acestor manifestări, Liga Scriitorilor „Eugen Ionescu”, filiala Olt, desfășurând, în data de 23 august, o activitate pentru marcarea Zilei Limbii Române, printr-o dublă lansare de carte și o expoziție de tablouri ale poetului Nely Vieru din Corabia, care a lansat și la Slatina, cu această ocazie, volumul de versuri ” Doar frunze”, lansat anterior, la Biblioteca Metropolitană din București.

A doua lansare de carte a fost a cunoscutului epigramist oltean Nicolae Topor, cu volumul de epigrame „Cu traista-n băț „.

Președintele Ligii Scriitorilor „Eugen Ionescu”, filiala Olt, scriitoarea și jurnalista Ștefania Marineanu, a subliniat importanța Zilei Limbii Române, iar poeții Marin Rada și Cecilia Tatiana Simionescu au recitat versuri din creația proprie dedicate Limbii române. Fiecare dintre participanți a luat cuvântul referitor la formarea Limbii române, a importanței sale ca element esențial în menținerea  identității naționale.

Prof. Ștefania  Marineanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu