marți, 27 august 2024

La fotbal.... mă gândesc...



Etapa a șaptea
A început cu meciul Petrolul – Oțelul. Și aici, la Ploiești, Dorinel (după caseta tehnică), trebuia să ia toate punctele. Se vede mâna meseriașului. Echipa Națională nu are nevoie de un asemenea antrenor. El, Dorinel și Sabău, din nimic fac ceva și pentru asta sunt marginalizați de forurile federale.
Oțelul știe să muncească cu Dorinel la cârmă. De-o va ține tot așa, multe echipe va încurca. Și la Petrolul se muncește, dar nu cred că turcul este mai meseriaș decât Dorinel.
În sfârșit, Rapid adună trei puncte învingând în deplasare pe Poli Iași.
Meciul a fost foarte echilibrat, chiar ușor balanța înclinând către partea moldavă. Au fost cazuri și mai ciudate când o echipă cu mult mai multă dominare a fost învinsă.
3 puncte și cam atât, doar o oarecare reținere a „vulcanului” Șumudică. Să fie sfaturile altora, să fie condiție pusă de conducere, să fie maturizare?
Deci, Marius Șumudică a debutat cu dreptul în al doilea mandat ca antrenor la Rapid. Rapidulețul s-a impus cu 2-1 pe terenul celor de la Poli Iași și a obținut astfel prima victorie a sezonului în Liga 1.
Victorie, în sfârșit, după 7 etape pentru giuleșteni. Rapid câştigă cu 2-1 la Iaşi şi urcă până pe 6 în clasament.
O victorie, trebuie spus totuși, obținută cu mari emoții. Pentru alb-vișinii au marcat doi jucători veniţi în această vară, Alexandru Paşcanu şi Rareş Pop .
Eroul Rapidului a fost portarul Siegrist, omul adus de fostul antrenor, Neil Lennon în vară, antrenorul ce tocmai a fost dat afară de Rapid, drept pentru care Șumudică îi mulțumește..
Acasă, Sepsia făcut de râs cu slobozioara nou promovată cedându-i acesteia toate cele trei puncte. S-ar putea spune că a fost un meci echilibrat, dar când dorești să te afli la urmă în primele șase, altul trebuie să fie jocul și scorul.
Dinamo, o echipă arțăgoasă, a făcut ce-a vrut cu clona din Craiova. Și de mai scotea un fotbalist afară alături de cei doi eliminați pe drept, clona tot nu-și permitea să suteze la poartă. Un joc de-o rară mizerie practicat de echipa partidului și Federației. Același joc bătrânesc. Deci Dinamo a învins clona Universitatea Craiova, scor 2-1, după o confruntare incredibilă: gol în secunda 32, final cu doi oameni în minus pe teren. Mitriță atât a fost „ascuns” de dinamoviști că efectiv n-a existat.
De celelalte vedete cloniste mai nimic. Și când te gândești că la Craiova se dorește titlul de campioană, te-apucă râsul.
La Cluj, cu Dan Petrescu la locul său (suspendat, în tribune), a fost un oarecare masacru cu echipa din Botoșani, care, se pare, că se pregătește de liga a II-a. Cu un prim 11 mult schimbat înaintea returului cu Pafos din play-off-ul Conference League, CFR Cluj a dominat clar meciul din Gruia. După 0-0 la pauză, ardelenii s-au dezlănțuit în actul secund și au marcat de trei ori prin Nkololo, Djokovic și Filip.
CFR Cluj a adunat 10 puncte și a urcat pe locul 5, având un meci mai puțin decât majoritatea rivalelor din campionat. De partea cealaltă, FC Botoșani este pe locul 13, cu doar 6 puncte.
La Sibiu, fecesebeleaua cu gândul la câștigarea cupelor lumii și Universului s-a făcut de râs. Cu un antrenor „cam cât 5-7 José Mourinho (în vreme de glorie)” nu se lasă și dorește să nu ajungă-n primele șase. Cu ghilotina deasupra capului jucători buni, dar care-și vând sufletul pe-o „mână de arginți” devin simpli purtători de echipament sportiv. Cu această înfrângere binefăcătoare (altora), Faci Ce Spune Bekkly, se instalează confortabil pe penultimul loc, ba, își „rotunjește” și golaverajul…. Mare dreptate dumnezeiască ar fi dacă i-ar găsi sfârșitul campionalului pe acest onorabil loc.
Să nu știe patronal antrenor că Dumnezeu există?
Unde este liniște, unde se muncește, unde patronul nu se bagă-n echipă, la U. Cluj, rezultatele se văd. Victimă a clujenilor de data aceasta a fost glorioasa Buzăului care și-a luat două boabe acasă și s-a dus să se culce pe ultimul loc. Oricât s-ar zbate alt echipe pentu acest loc, nu- vor avea. Numai fecesebeleaua ar putea. U Cluj a învins-o pe Gloria Buzăului, la Buzău, scor 2-0, în etapa 7 din Superliga. „Studenții” sunt pe primul loc în România, cu 15 puncte acumulate după primele 7 etape. S-ar putea să zăbovească mai mult pe acest loc, Neluțu Sabău. Refuzații de clona din Craiova, sunt acum pe primul loc.
La Arad, UTA, a arătat ca o echipă africană foarte obosită. A fost dominată total de echipa de pe malul Mării. La toate capitolele. Și cu toate astea era să câștige meciul.
Se poate spune că a câștigat un punct (acasă), iar Hagi a pierdut două puncte.
Despre fotbal… suntem la echivalență cu liga a III-a din țări cu fotbal adevărat.

Puiu RĂDUCAN 27082024-B. Olănești 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu