miercuri, 21 august 2024

Un pic la fotbal mă gândesc...

Etapa a șasea
A început cu meciul noii promovate din Slobozia, cu Petrolul „turcesc”. Turcii nu se-ncurcă și au administrat o bătăiță cum trebuie slobozianilor. Și caseta tehnică spune „avantaj oaspeții galbeni”.
La Craiova, clona a urcat-o pe garduri pe tânăra promovată din Buzău. De-abia i-a dat cinci boabe. Clona strânge puncte pentru că are de „cotizat”. Ori spune că iar va câștiga campionatul… Bătrânul fotbalist buzoian (acum) a arătat tuturor cum se lovește perfect o minge. Merită să vezi așa ceva când primești cinci goluri.
Și cu toate astea, pe firul clasamentului, Gloria Buzăului acum se uită-n jos (acum) la Rapid și Farul.
Dă, Doamne!
FC Botoşani a învins pe teren propriu cu 1-0, formaţia UTA Arad. „Strâmbu” a călcat strâmb și începem să ne-ndoim de echipa sa.
Gazdele, botoșănenii au dominat meciul. Şeroni (min. 20) şi Matricardi (min.44) nu au prins spaţiul porţii lui Robert Popa, iar Enzo Lopez a trimis mingea în bară în minutul 45+2. Arădenii au ratat incredibil în minutul 60, când Fabry a şutat la pasa cu călcâiul a lui Ezekiel, dar Kukic a scos in extremis, iar după patru minute Şeroni a lovit bara. În minutul 66 Eduard Florescu a şutat de la distanţă şi Robert Popa a respins în corner, însă gazdele au reuşit să deschidă scorul în minutul 80, când Sadiku a înscris în urma unui corner. Arădenii au ratat în al nouălea minut de prelungire, prin Omondi, care a trimis pe lângă bară şi, în cele din urmă, FC Botoşani s-a impus cu 1-0.
Dominată acasă la șuturi pe poartă și la poartă de Poli Iași, fecesebeaua s-a ușurat pe ea de trei puncte. De când a câștigat „Cupa Campionilor Universului”, echipa asta „patriculară” este tare debusolată. Umblă în debusolarea goală printr-un campionat (ne)bun de ceva și patronului antrenor nu-i mai iese nimic. Pierde milioane de euro pe jucători care doar poartă tricouri de fotbliști. Cei care acceptă să-și vândă sufletul pentru un pumn de arginți, vin la stâna Becali, la măcelărit. Aici este o lozincă, FCSB se numește (Faci Ce Spune Bekaly) care distruge oameni, suflete. Pe tarlaua acestui individ este sclavie curată.
El, patronul, „omul Domnului” să nu știe că există un Dumnezeu care nu acceptă mândria, trufia, prostia, grandomania?
Mari speranțe ae fotbalului românesc au fost stricate de patronul antrenor, iar acum au ajuns jucători de duzină. Lăsat din mână de Dumnezeu, patronul și echipa lui, fabrica de bani, pune mâna la ochi și se uită la fundeni. Două echipe sunt mai jos. Atât. Dar… are timp să câștige campionatul… Înjumătățește ea Federația și Liga punctele…
Rapidul a devenit cu adevărat un Rapiduleț (generos cu toți), care adună câte un punct în fiecare etapă (de-acasă ori din deplasare) umpându-și cum poate și cât poate sacul pentru a rămâne în afara primelor șase. Avem aici un vestiar ostil antrenorilor susținut de-o conducere oarbă care toarnă cu lopata bani în Giulești. Vestiarul l-a gonit pe Italian și am văzut cum a jucat echipa fără el, fără Bergodi. Vestiarul nu-l suportă acum pe irlandez și vedem pe ce loc este echipa. Conducerea nu poate să fie decât oarbă cu șefii vestiarului unde se pare că un golan calcă pe sufletele atâtor amărâți oameni.
Lupi flămânzi și nesătui dau târcoale echipei că doar, doar o vor antrena. Mutu și Șumudică se bagă mereu pe gâtul conducerii. Cu lotul plin de distrugători de antrenori nimeni nu va face față, iar conducerea nu vede, nu aude, doar bagă bani. Pe scurt: Neil Lennon rămâne fără victorie în Liga 1.
Derby-ul din Giuleşti s-a încheiat la egalitate, după două goluri înscrise din lovituri de la 11 metri. Rapid a deschis scorul în minutul 52, prin Petrila, în timp ce oaspeţii au egalat în minutul 77, prin Selmani. Neil Lennon rămâne astfel fără victorie cu Rapid în primele 6 etape din Liga 1: 5 egaluri şi un eşec. Giuleştenii au acumulat 5 puncte, în timp ce Dinamo are 9 puncte şi a urcat pe locul 3.
Dinamo, o haită asupra căreia nu te poți pronunța acum. Oricum a fost ajutată să intre-n prima ligă și n-ar fi așa de nenorociți să se ducă iar la locul lor, în liga a II-a.
Se poate spune că echipa joacă și punctele adunate sunt cu sudoare și pe merit. De-ar reuși să țină piept becaliadei, Rapidului și Farului din Constanța (ce dă-n pâlpâire diareică), s-ar putea să se trezească sus.
Hagi ne amenință că lasă echipa. Pagubă-n ciuperci. A mai spus el că ppeacă din țară și nevăzând că țara se tăvălește la picioarele sale, s-a răzgândit. N-ar fi Farul problema sa nr. unu, ci fiul care nu prea joacă, nici n-are cum, dar este și acum selecționat de bătrânul miop (și el), Mircea Lucescu.
În meciul de-aseară cu Sibiul, meci destul de echilibrat, Farul a învins cu 3-2. Jocul n-a arătat cine știe ce, nu poate fi comparat cu ce se joacă prin Europa. Deși se laudă că a promovat tineret, că a vândut fotbaliști, niciun elev de-al marelui Hagi n-a rupt gura târgului.
Sibiul parcă simte plecarea președintelui.
La Cluj, echipa Neluțului de Sabău a zdrobit-o pe Sepsi. Scorul ne scutește de comentarii, dar ne umple de mirări. Cu ce au „aruncat” alții, clona din Craiova să zicem, Sabău face minuni la Cluj.

Puiu RĂDUCAN
20082024-B. Olănești

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu