marți, 12 iunie 2018

Simona Halep a câştigat Roland Garros 2018, primul Grand Slam din carieră!

Tenismena noastra in varsta de 26 de ani, aflata pentru a patra oara intr-o finala de Grand Slam, a invins-o in ultimul act al Openului Frantei pe americanca Sloane Stephens.
3-6, 6-4, 6-1 a fost scorul finalei dintre Simona Halep si Sloane Stephens, dupa mai bine de doua ore de joc.
La 40 de ani distanta de la succesul Virginei Ruzici, o alta tenismena romana cucereste Parisul. Si reuseste asta la 10 ani de la victoria obtinuta la juniori.
Trei e numarul finalelor de Grand Slam pe care Simona Halep le-a pierdut pana la aceasta minunata zi de 9 iunie 2018, in care tenismena noastra a spart in sfarsit ghinionul si a inchis gurile celor care mai aveau ceva sa-i reproseze.
Dar n-a fost deloc usor, pentru ca Sloane Stephens, cu 6 finale castigate din tot atatea disputate inaintea partidei de pe arena Phillipe Chatrier, a facut unul dintre cele mai bune meciuri din cariera ei, chiar daca a pierdut.
Tensimena din SUA, care de luni va ocupa locul 4 in clasamentul WTA, a fost pe tot terenul si daramat recordul la mingi returnate. Si astfel a castigat primul set intr-o maniera impresionanta cu 6-3.
La fel de bine a inceput Sloane si setul secund si multi dintre noi ne-am adus aminte de finala de anul trecut cu Jelena Ostapenko. Spre deosebire de 2017, Simona n-a mai renuntat la lupta, ba chiar a luptat eroic si a reusit sa intoarca superb scorul.
A reusit 4 game-uri la rand in setul doi, pe care si l-a adjudecat la 4, cu un break facut la 5-4, pentru ca apoi s-o surclaseze pe Sloane Stephens in setul 3, cu un joc demn de cea mai buna tenismena din lume.
2,2 milioane de euro va primi Simona Halep pentru succesul de la Roland Garros, bani care-i merită cu prisosinţă! Sursa Ziare.com

                                                                                                      C.S.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu