joi, 7 iunie 2018

Simona Halep fenomenală!


 Simona Halep s-a calificat pentru al doilea an la rând şi a treia oară în carieră în finala turneului de la Roland Garros. Românca a învins-o pe Garbine Muguruza în două seturi, scor 6-1, 6-4, şi şi-a consolidat astfel şi statutul de lider mondial, pe care îl va păstra şi după ultimul act de la Paris.
Totodată, va fi a doua finală de Grand Slam consecutivă pentru constănţeanca de 26 de ani, învinsă la Australian Open de Caroline Wozniacki.
Halep a dominat categoric primul set, în care Muguruza, campioană la Roland Garros în 2016, nu şi-a găsit ritmul decât pe final. Jucătoarea noastră a condus cu un neverosimil 5-0, dar şi-a pierdut serviciul după câteva erori, oferindu-i adversarei şansa de a câştiga un game.
Totuşi, românca a găsit resursele să încheie setul pe serviciul ibericei, în 38 de minute.
Muguruza şi-a ridicat nivelul jocului în setul al doilea şi a condus cu 3-1 şi 4-2, dar Simona nu a dat în vreun moment senzaţia că pierde controlul meciului. După ce a egalat, a câştigat game-ul 9, care a durat aproape un sfert de oră, salvând trei mingi de break, şi a pus capăt întâlnirii cu un game la 0 pe serviciul jucătoarei din Spania.
Muguruza, care nu pierduse niciun set până în semifinală, a ratat astfel şansa de a reveni pe primul loc în clasamentul mondial, poziţie pe care Halep va rămâne indiferent de rezultatul din finală.
În urma acestui succes, românca şi-a asigurat un cec de 1.120.000 euro şi 1.200 puncte WTA.


                                                                                     C.S.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu