marți, 11 decembrie 2018

România, în faţa primului meci decisiv de la Campionatul European de handbal


 Nationala feminina de handbal a României se va afla, azi, 11 decembrie 2018, in fata primului meci decisiv de la Campionatul European din Franţa. Daca pana acum fetele noastre nu au jucat neaparat cu presiunea rezultatului, de aceasta data sunt obligate sa castige.
Înfrangerea cu Olanda din primul din Grupa Principala 2 a trimis reprezentativa noastra in zona partidelor de totul sau nimic. Cu patru puncte in clasamentul grupei, "tricolorele" trebuie sa invinga Spania si Olanda in ultimele doua jocuri din aceasta faza a competitiei pentru a fi sigure de calificarea in semifinale.
Partea buna este ca, in ciuda infrangerii cu Olanda, nationala noastra a aratat o forma buna la acest turneu final, dar si resurse pentru a trece cu bine peste momentele dificile.
Adversara noastra de marti, Spania, este deja eliminata, avand zero puncte in clasamentul Grupei 2 si zero sanse de calificare in semifinale. Paradoxal, aceasta relaxare le poate face pe iberice sa joace mai bine, ele urmand a se concentra la meci, nu si la ecuatia calificarii, spre deosebire de Neagu & Co.
Totusi, in mod normal Spania nu ar trebui sa ne puna probleme deosebite, caz in care ne ramane duelul decisiv cu Ungaria, acolo unde, in cazul in care nu se intampla nimic deosebit in aceasta etapa, vom juca avand calificarea pe masa.

Iată cum arată clasamentul Grupei:

1. Olanda 6 puncte (3 meciuri)
2. ROMÂNIA 4 puncte (3 meciuri)
3. Germania 4 puncte (4 meciuri)
4. Ungaria 4 puncte (4 meciuri)
5. Norvegia 2 puncte (3 meciuri)
6. Spania 0 puncte (3 meciuri)

Primele două clasate în grupă se califică în semifinale, în timp ce pozitia a treia merge la meciul de baraj pentru locurile 5-6 din clasamentul final al Euro 2018.
In aceasta etapa se joaca meciurile Spania - ROMANIA si Olanda - Norvegia.
Partida "tricolorelor" incepe la ora 19:00 si va fi transmisa in direct la TVR 1.


                         Marius Doroftei, Editor Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu