marți, 11 decembrie 2018

Un nou CEx la PSD cu tensiuni, scandaluri si decizii controversate

Comitetul Executiv National al PSD s-a reunit, luni, la Palatul Parlamentului, intr-o sedinta care a durat aproximativ 3 ore.
Desi pe agenda figurau teme precum situatia organizatiilor din care au plecat parlamentari si proiectul de buget pe anul viitor, premierul Viorica Dancila a anuntat la finalul intalnirii ca social democratii au votat, in unanimitate, ca articolele declarate constitutionale din Codul Penal si cel de Procedura Penala sa fie promulgate printr-o OUG.
"A fost o discutie despre o OUG despre Codurile Penale si de Procedura Penala. Este vorba despre articolele declarate constitutionale. Nu pot sa va dau mai multe explicatii, trebuie sa vedem cum ne incadram in normele legale. Am vorbit ca pentru ceea ce s-a declarat constitutional sa dam ordonanta de urgenta", a declarat Viorica Dancila.
Apoi, informatia a fost confirmata si de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, precum si de liderul PSD, Liviu Dragnea.
Ambii au declarat ca "urgenta" acestei ordonante este data de faptul ca adoptarea Codurilor Penale dureaza foarte mult.
"Suntem in ipoteza in care proiectul de lege treneaza de multa vreme si atunci vedem, la nivel de Guvern, daca stam pe loc cu partea constitutionala si va veni Parlamentul si va modifica partea neconstituionala, o va trimite la promulgare, presedintele sta in termenul pentru promulgare, o va ataca probabil la CCR si va veni vara", a foat explicatia lui Toader.
La randul sau, Dragnea a spus ca "Este o istorie care nu se mai termina si am decis ca pe articolele declarate constitutionale sa fie OUG".

Anterior, deputatul Catalin Nechifor, care a plecat din PSD in partidul lui Victor Ponta, afirmase ca are informatii ca guvernul pregateste o ordonanta de urgenta privind Codul Penal si de Procedura Penala iar in ea se vor strecura unele prevederi vizand amnistia si gratierea. Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu