joi, 21 octombrie 2021

Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj Napoca, Dan Petrescu: „Pot să spun că Alkmaar mă sperie!”

 

Antrenorul echipei de fotbal CFR 1907 Cluj Napoca, Dan Petrescu, a declarat, miercuri, 20 octombrie 2021, într-o conferinţă de presă, că după ce a urmărit ultimele meciuri ale formaţiei olandeze  AZ Alkmaar poate spune că aceasta îl sperie în perspectiva partidei directe de joi din Europa Conference League.

„După ce m-am uitat la meciurile lor, da, pot să spun că Alkmaar mă sperie. Are un lot foarte tânăr, cu 14 jucători de echipă naţională, jucători de clasă. Au terminat pe locul trei într-un campionat foarte puternic, fotbalul olandez a produs mereu jucători tineri şi un joc de calitate. Jocul de atac al celor de la Alkmaar este unul cum nu am văzut de mult şi trebuie să încercăm să oprim acest joc. Din păcate noi nu suntem într-o formă foarte bună. Pe mine mă sperie mai mult forma noastră, dar şi cei de la Alkmaar merită respectaţi şi temuţi pentru că arată un fotbal de mare calitate”, a spus el.

„După ultimul meci, cel cu Rapid Bucureşti, nu am dormit deloc, poate se vede şi pe faţa mea. Nu am înţeles nimic din acel meci, e clar că principalul vinovat la un asemenea rezultat este antrenorul. Am încercat să văd unde am greşit şi ce trebuie să fac în continuare pentru că de aceea m-am întors la CFR, pentru a readuce echipa unde a fost. Sunt conştient că nu mai este echipa din anii trecuţi din cupele europene şi va fi mult mai greu. Dar trebuie să facem tot posibilul să facem o figură frumoasă”, a adăugat Petrescu.

Tehnicianul a menţionat că formaţia olandeză este favorită la victorie şi a subliniat faptul că partida de joi nu este decisivă pentru CFR Cluj Napoca în ceea ce priveşte calificarea în faza următoare a competiţiei.

„Alkmaar este favorită clară în acest meci, dar îmi doresc la final ca toţi jucătorii şi eu să avem capul sus, conştienţi că am dat totul. Pentru că după meciul cu Rapid nu puteam niciunul să facem acest lucru. Vreau să văd un spirit de echipă care a lipsit la ultimul nostru meci. Eu nu văd că mâine e ultima noastră şansă. Putem să şi pierdem mâine şi să câştigăm următoarele trei meciuri şi ne calificăm. Deci mâine chiar nu e ultima şansă, avem şanse în continuare pentru că mai sunt apoi trei meciuri”, a explicat el.

În ceea ce îl priveşte pe atacantul Denis Alibec, Dan Petrescu a precizat că în jocul acestuia se vede faptul că nu s-a antrenat în ultima perioadă din cauza accidentărilor. „Alibec a fost accidentat foarte mult timp, în ultimul an nu ştiu dacă a jucat trei luni. În ultima lună şi jumătate mai mult nu s-a antrenat decât s-a antrenat şi e foarte greu să revină, mai ales ca atacant. El nu s-a prea antrenat şi lucrul acesta se vede în meciuri. Trebuie să avem răbdare pentru a-l vedea pe adevăratul Alibec. Acum nu este adevăratul Alibec. Dar nu el este vinovat, toată echipa este vinovată pentru meciul cu Rapid, trebuia să fac la pauză cinci schimbări. De fapt ar fi trebuit să schimb vreo 10 jucători la pauză”, a afirmat tehnicianul.

Întrebat dacă are emoţii că ar putea fi demis de la CFR Cluj, Petrescu a răspuns: „Eu ştiu?! În fotbal e posibil orice. Eu am contract pe trei ani. Am venit să ajut echipa. Voi ştiţi că decizia nu o ia antrenorul, decizia o iau cei care conduc, care dau banii. Emoţii am tot timpul şi când câştig, şi când pierd, e posibil orice. Nu depinde de mine, dar eu cât voi fi aici voi da totul şi voi încerca să scot maximum din jucători. Sunt conştient însă că nu am luat echipa de la început şi cred că asta se vede”.

Echipa de fotbal CFR Cluj Napoca întâlneşte, azi, de la ora 22:00, pe teren propriu, formaţia AZ Alkmaar, într-o partidă contând pentru Grupa D a Europa Conference League.

  

     Cristian SOMEŞAN

    Sursa&foto: NapocaNews


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu