marți, 12 octombrie 2021

Dragă Raul, încotro ne ducem?

 


La sfârșitul lunii decembrie se vor implinii 32 de ani de totala orbecaială, de neputința și de multe visuri spulberate…..De minciuni si nepasare din partea tuturor celor care au avut in maini soarta tarii, respectiv de dezamagire si deznadejde de partea populatiei care si-a dat votul si increderea cozilor si cozilor cozilor de topor erijati in casta numita clasa politica. Acum cand scriu aceste randuri, România este precum o corabie in plina furtuna fara carmaci, fara panze si catarge, care pluteste in deriva, fiind gata-gata sa se scufunde.

Gravitatea situatiei ma duce cu gandul la o intalnire, la un dialog care a avut loc sfarsitul anilor 90, intre Parintele senator Matei Boilă și domn` profesor Raul Volcinschi. Data fiind situatia interna si internationala extrem de tulbure si atunci, Parintele Boila preocupat fiind de destinul neamului românesc si al crestinatatii, îl intreabă pe bunul sau prieten profesorul Volcinschi…..un excelent vizionar si un foarte bun analist socio-politic ce parere are despre destinul lumii, așa cum se prefigurează el la orizont. Raspunsul a fost simplu, extrem de simplu….”Fără Dumnezeu se va alege praful de ea omenire…de ea civilizație !!! Restul vor veni de la sine „. Si într-adevar restul ne vin toate noua azi de la sine…..Vin si parca nu se mai termina, dupa principiul dominoului ! Asa ca sa nu ne mai miram de necazurile si nenorocirile care bantuie omenirea, de rautatea din oameni si din lume, de mizeria morala si spirituala….este ceva normal sa se intample toate astea ! Imi spun anii si altii…..cica lumea se schimba. Da asa este…..se schimba, se tranforma….in praf si pulbere ! Fără Dumnezeu, fără credinta și fără dragoste….nimic nu e !

Închipuiti-vă putin cum va fi la Judecata, unde Hristos ne va spune…am fost Iubitorul vostru si acum sunt Judecatorul vostru. Eu v-am dat un Rai, dar voi pacatuind l-ati părăsit. V-am dat o Lege Sfanta, dar voi o ignorati si o nesocotiti, ba mai mult preferati sa va inchinati vitelului de aur. Am venit la voi, dar voi nu m-ati primit, dimpotriva m-ati rastignit. Eu totusi v-am iertat si v-am dat Duhul Sfant, dar voi continuati sa ma ucideti zi de zi. Dar nu v-ati oprit aici…..ati continuat si continuati cu alte nelegiuiri….intr-adevar ati renuntat la idolii si zeitatile din vechea Grecie in din imperiul roman, dar azi ati creat alti idoli. Ati prabusit imperiile pagane din antichitate, dar ati creat in zilele de azi altele cu mult mai pagane. Ati desfiintata robia din trecut, dar ati creat o robie moderna in care omul modern a renuntat de mult sa mai gandeasca, el fiind doar un producator si consumator. Ati pus punct unor tiranii din trecut, dar le-ati inlocuit cu altele mai voalate, dar mult mai nocive. M-ați alungat din inimile și orânduirile voastre și v-ați facut pe voi insiva dumnezei. Eu v-am daruit voua Duhul Sfant, dar voi ati impins lumea in abisul globalismului, al progresismului modernist si ateu. Eu v-am inzestrat cu un suflet frumos si armonios, dar voi va inchinati ratiunii. Eu v-am dat o constiinta sfanta, dar voi ati imbratisat egoismul capitalismului. Eu v-am dat intelepciune si in dar lumea sa o stapaniti, dar voi ati lasat-o prada dusmanului vazut si nevazut. Desi v-am avertizat si certat de nenumarate ori in istoria voastra zbuciumată, nu v-ati trezit. Trec si azi peste voi incercari apocapiltice, dar in lenea, ignoranta si necredinta voastra nu pricepeti nimica…pentru ca Duhul Sfânt nu mai lucreza in voi.

Din pacate suntem cu toții in postura sau pozitia fiului risipitor…..o lume întreaga este precum fiul risipitor. Singura soluție este sa ne intoarcem cu totii acasa…acasă la Tatăl Nostru cel Ceresc. Să ne pocăim și să ne smerim. El ne iubeste și ne iartă !!! Nu exista alt drum si alta scăpare. Asa cum profetic enunță domn Profesor….”fără Dumnezeu se va alege praful……”

Cristian Ardeleanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu