miercuri, 20 octombrie 2021

Grijania mamii voastre!

Ati lasat politicienii sa puna diagnostice, sa vorbeasca in locul vostru despre boli, iar acum vreti sa ne bagati in temnita pe cei care va contestam verticalitatea si competenta? In care juramant, ca-n ala al lui Hypocrate nicidecum!, scrie ca solutia pentru omul bolnav este izolarea lui, lipsirea de afectivitate si de empatie?

Voi, astia români, aveti exemplul maicutelor voluntare ale Crucii Rosii si al Reginei Maria, care au oblojit ranile fizice, dar mai ales sufletesti, ale celor afectati de tifos, desi era o boala transmisibila! Daca vreti, aveti exemplul coloniei de la Tichilesti, pe care nici macar bolsevicii cei mai inumani nu au transformat-o intr-o izolare individuala, ci in una de grup, desi era vorba de lepra inca nevindecabila!
Dupa presa mancatoare de rahat, ati ajuns si voi sa va vindeti pentru argintii sporului de
30%!
Problema aceasta va trece, ca orice lucru lumesc, dar voi veti ramane niste bieti jalnici numarandu-si argintii si spagile, incovoiati de povara unui juramant calcat in picioare, in zornaitul argintilor necinstei si ai tradarii unui crez profesional, pe care ni-l fluturati amenintator, ca niste tristi, in timp ce ne amenintati cu puscaria pe cei care va contestam competenta si cinstea!
Un om care acepta sa-i fie calcata in picioare libertatea este un om care deja a inceput sa-si traiasca neViata!

Autor: Emil COSTIN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu