vineri, 17 aprilie 2020

Agenția Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Maramureș nu și-a sistat activitatea în această perioadă

Agenția Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Maramureș nu și-a sistat activitatea în această perioadă. Personalul angajat lucrează doar patru ore, dar este la dispoziția membrilor, orice probleme s-ar ivi în această perioadă. Continuă și acțiunile de control piscicol, repopulările cu pește, dar și activitatea din fondul cinegetic.
La datorie, și în aceste zile dificile. Echipați corespunzător, angajații AJVPS Maramureș continuă activitatea, atât la sediul agenției, cât și în teren.
”Având în vedere perioada prin care trecem, am luat o serie de măsuri care se impun angajaților noștri. Am asigurat acestora echipament de protecție, mănuși, măști, deoarece personalul are obligația de a-și continua activitatea. Aici facem o diferență între membri și personalul angajat. Membrii nu pot să își desfăşoare activitatea în această perioadă din cauza ordonanțelor militare în vigoare. Acestea interzic accesul și circulația. Personalul angajat lucrează cu patru ore. Am trimis persoanele mai vulnerabile în concedii. Am postat pe Facebook și membrilor aceste noutăți”, informează Ioan Pop, directorul Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Maramureș.
.Pentru vizarea permiselor sau pentru eliberarea de noi permise, membrii trebuie să se deplaseze la sediul asociației.
”Cei care doresc să devină membrii, plata se poate face doar prin bancă, dar aceste persoane trebuie să vină la sediul asociației pentru semnătură și pentru a le putea acorda permisele”, precizează Ioan Pop.
Personalul din teren se află permanent în fondul de vânătoare pentru a preveni actele de braconaj. Tot acești angajați se ocupă și de administrare hrană complementară în teren, înlăturarea mistreților de la culturile agricole, acolo unde este cazul și luarea măsurilor pentru combaterea pestei porcine africane.
”Noi trebuie să facem față la toate acestea, numai cu personalul pe care îl avem disponibil în momentul de față. Sigur că, dacă ne gândim că personalul angajat este de 23 față de 1000 de metri vânători, sigur că întâmpinăm probleme extrem de mari, mai ales că e perioadă de primăvară, iar mistreții sunt o adevărată amenințare”, spune Ioan Pop.
În continuare AJVPS Maramureș desfășoară în această perioadă și controale inopinate în zonele de pescuit, printr-un protocol încheiat cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Maramureș și derulează acțiuni de repopulare cu pește, pe râurile din județ.

                                                                                                 MaraMedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu