miercuri, 15 aprilie 2020

Salariile profesorilor: plata cu ora NU se ponteaza pentru zilele in care scoala a fost suspendata!




Drepturile salariale ale profesorilor sunt afectate de intreruperea scolilor. Este vorba despre acei profesori care erau salarizati la plata cu ora si care vor primi aceste drepturi doar pentru perioada 1-10 martie. Profesorii pensionari incadrati la plata cu ora nu vor primi nici indemnizatia de hrana pentru perioada in care scoala a fost suspendata.
Ministerul Educatiei inca nu a anunta nimic oficial legat de plata drepturilor banesti ale profesorilor, mai exact in ceea ce priveste indemnizatia de hrana, sporurile de dirigentie etc, sau ce se intampla cu dascalii care au ore pontate la plata cu ora. Din actualizarea programului EduSal, cel in care se realizeaza pontarea si plata salariilor in sistemul de invatamant, se pot trage, insa, cateva concluziii despre ce se plateste si ce nu pentru luna martie.
 Portal Invatamant a discutat cu unul dintre directorii de scoala din Bucuresti, care a concluzionat:
 "Nu am primit niciun comunicat concret de la Minister pe aceasta tema. Pare ca nu doresc sa aduca discutia despre salarizare. Toate modificarile privind actualizarea programului EduSal, venite de la Inspectorat, ne-au facut sa vedem ca, in martie, se platesc sporurile (inclusiv cele de hrana, dirigentie). Plata cu ora NU se mai ponteaza pe perioada scolii suspendate si nu se mai plateste. Ce va fi mai departe inca nu stim, deocamdata avem concediu pe perioada vacantei si apoi vom vedea".
 Precizarile care au insotit actualizarea EduSal au adus informatii suplimentare importante, mai ales pentru profesorii pensionari incadrati la plata cu ora. Iata un anunt facut de Inspectoratul Scolar Judetean Sibiu.
 "In atentia directorilor/contabililor/secretarilor din unitatile de invatamant de STAT - referitor la plata salariilor pe luna martie 2020.
 Dupa cum s-a mentionat si in precizarile atasate in noua versiune EduSal, va rog sa aveti in vedere calculul CORECT pentru plata cu ora, strict se face un calcul pentru perioada 01.03.2020 - 10.03.2020. Norma didactica din formula se refera la numarul de ore pe toata luna in functie de felul postului didactic - educatoare/100 de ore, invatatori/80 de ore, profesori/72 de ore, maistru instrucor/96, iar pentru cadrele didactice de la invatamantul special: educatoare/100 de ore, invatatori/80 de ore, profesori/64 de ore, maistri instructori/80 de ore.
                                                                      Autor: portalInvatamant.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu