vineri, 18 iunie 2021

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, nu mai sprijină Asociaţia Timişoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii!

 


Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a transmis, vineri, membrilor Adunării Generale a Asociaţiei Timişoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii că a constatat că aceasta şi-a pierdut încrederea comunităţii, iar în acest context municipalitatea nu va mai asigura finanţarea acesteia. Anunţul primarului Dominic Fritz vine după ce Simona Neumann, directorul executiv al acestei Asociaţii, a transmis o scrisoare deschisă în care acuză proasta colaborare cu administraţia locală din Timişoara.

El a precizat, într-un comunicat de presă transmis vineri seara de Primărie, că decizia de a nu mai finanţa Asociaţia nu va avea niciun impact asupra programului cultural asumat de Timişoara, care va fi implementat de către partenerii culturali prin Centrul de proiecte al Municipiului Timişoara.

„Programul cultural Timişoara 2023 nu este al asociaţiei, este al oraşului şi el nu trebuie să fie livrat de aceasta. Am construit în ultimele luni un ecosistem capabil să livreze acest program şi suntem încrezători că acesta va fi un succes în anii care urmează. Vom avea în continuare o serie de întâlniri cu mediul de afaceri, cu parteneri internaţionali, cu operatori culturali pentru a recâştiga încrederea în acest proiect. Vrem să îi angrenăm pe toţi cei care cred în acest proiect Timişoara – Capitală Europeană a Culturii, inclusiv şi pe cei care încă sunt implicaţi în asociaţie, pentru ca proiectul să fie un succes pentru Timişoara şi pentru România”, a declarat Dominic Fritz.

Directorul executiv al Asociaţiei Timişoara 2021, Simona Neumann, a trimis o scrisoare deschisă în care acuză colaborarea cu administraţia timişoreană. Ea susţine că a avut o înţelegere cu primarul Dominic Fritz pentru o demisie „amiabilă”, dar primarul nu a respectat-o, atacând-o în public în repetate rânduri.

Sursa: NapocaNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu