marți, 26 aprilie 2022

„500”, cu Nicușor Dan în rolul principal

 


Nicusor Dan, presedintele Asociatiei "Salvati Bucurestiul", sustine o conferinta de presa generata de decizia autoritatilor de a demola Casa Rosetti-Solesti, declarata monument istoric de categoria B, in Bucuresti, joi 12 mai 2011. Decizia de demolare a fost luata pe baza unui aviz dat de Directia de Cultura Bucuresti, Ministerul Culturii argumentand ca respectivele corpuri nu sunt clasate ca monumente istorice. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Dacă este să vorbim despre spartani, ca în filmul ,,300”, aceștia nu ar putea fi decât bucureștenii.

Locuitorii Capitalei au reușit să supraviețuiască peste cinci sute de zile cu Nicușor Dan în funcția de primar general al Capitalei.

Nu a fost însă o luptă ușoară cu condițiile vitrege pregătite de administrația publică locală.

Bucureștenii au fost nevoiți să îndure frigul din propriile locuințe, lipsa de apă caldă și să se strecoare prin tranșeele asigurate de administrațiile Primăriei Capitalei pe străzile celui mai mare oraș din România.

În parcuri, pericole de tot felul i-au pândit pe bucureșteni în cele peste cnici sute de zile de mandat ale lui Nicușor Dan: de la șobolani și șerpi de grădină, ascunși în vegetația de peste un metru înălțime, până la maidanezi agresivi, ce au ajuns să pună viața oamenilor în pericol.

Am invocat numărul 500, însă numai ultimele două cifre ale acestuia indică realizările lui Nicușor Dan de la preluarea mandatului de edil-șef al Capitalei.

Într-adevăr, și înainte ca Nicușor Dan să fie primar general, existau multe lucruri ce nu funcționau cum ar fi trebuit în administrația publică locală, dar, acum, senzația este că nu mai funcționează absolut nimic.

Autor: Laurențiu Mușoiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu