vineri, 29 aprilie 2022

Sfaturi pentru un 1 Mai 2022 tihnit şi liniştit

 


Angajații Ministerului Afacerilor Interne din județ vor fi la datorie în data de 1 Mai, în slujba comunităților locale pentru desfășurarea evenimentelor și activităților recreative într-un climat optim, de ordine și siguranță publică. În acest sens, subprefectul Enikő-Erzsébet Krizsanovszki (foto1) a dispus efectuarea de activități punctuale, specifice competențelor și atribuțiilor fiecărei instituții publice.

Este important pentru cetățeni să se informeze cu privire la condițiile meteorologice înainte de a se deplasa în zonele de agrement, zone de picnic special amenajate, zone de relaxare în natură sau în drumeții, pe trasee montane, pentru a preveni producerea unor situații de urgență care să le pună în pericol viața. De asemenea, se recomandă cetățenilor să cumpere produse alimentare și alte preparate din unități comerciale autorizate, care respectă prevederile legislației cu privire la aplicarea normelor sanitar-veterinare, depozitarea, desfacerea, etichetarea, transportarea și comercializarea acestora în condiții de igienă.

Maramureșul este recunoscut pentru turismul rural și montan, pentru frumusețea și ospitalitatea zonei, facilități de divertisment, sport extrem, cultură și obiceiuri străvechi, bucate tradiționale, oferite de gazdele primitoare și care sunt produse în gospodăria proprie. Sunt continuate acțiunile de control de către echipe de verificare din cadrul instituțiilor publice deconcentrate cu atribuții în domeniu la unitățile de alimentație publică, abatoare, zone de agrement și transportul de animale vii pe drumurile publice din județ.

Subprefectul Enikő-Erzsébet Krizsanovszki solicită unităților de cazare, unităților de alimentație publică, punctelor de comercializare și desfacere a produselor care sunt amplasate în zonele de agrement să nu comercializeze preparate și produse neconforme, care să afecteze sănătatea oamenilor.





Un comentariu:

  1. Ziua de 1 Mai a fost desfiintata ca sarbatoare a clasei muncitoare dupa 1989. Propaganda capitalista nu permite un prilej ca sa se revolte oamenii si sa inteleaga semnificatia acestei zile comemorative. Dupa cum vedeti sindicatele "libere" niciodata nu sarbatoresc aceasta zi, deoarece liderii lor o sarbatoresc in fiecare zi avand salarii nesimtite, masina la scara si secretare 90-60-90, daca se poate si usuratice. Si inca ceva, nici micii nu mai sunt ce au fost pe vremea lui Ceasca!

    RăspundețiȘtergere