sâmbătă, 30 aprilie 2022

IPS Andrei la Izvorul Tămăduirii, hramul Mănăstirii Salva

 


La sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, vineri, 29 aprilie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul obștii monahale de la Mănăstirea Salva, județul Bistrița-Năsăud, cu prilejul hramului bisericii de zid a așezământului monahal, titrează Radio Renașterea.

De la ora 10:00, la Altarul de vară al mănăstirii, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici, în prezența oficialităților locale și județene, precum și a numeroși credincioși, mulți fiind îmbrăcați în straie populare specifice Țării Năsăudului.

Din sobor au făcut parte: consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol, arhidiaconul Claudiu Grama, protopopul de Năsăud, preotul Ioan Dâmbu, duhovnicii mănăstirii, arhimandritul Dimitrie Irimia și protosinghelul Mihail Nagy, precum și alți preoți invitați.

După citirea pericopei evanghelice, Părintele Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, intitulat „Maica Domnului ne conduce la Izvorul Tămăduirii”.

Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul Psaltic „Kyrios” din Brașov, dirijat de Ioan Ion. La chinonic, interpreta de muzică populară Cornelia Bodescu și corul bisericii din Salva au interpretat mai multe pricesne pascale.

La finalul slujbei, în semn de apreciere și recunoștință, pentru implicarea activă în viața Bisericii, ÎPS Părinte Andrei i-a acordat generalului de brigadă în rezervă Florian Caba „Crucea Transilvană”, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului. De asemenea, ierarhul a oferit cărți duhovnicești tuturor copiilor prezenți.

 

Sursa:NapocaNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu