sâmbătă, 30 aprilie 2022

Nicolae Bălţescu: "Quo Vadis Putin?"

 


La ce mă gândesc cât este de rătăcită această lume! Și mă cutremură câtă răutate, nesăbuință poate să cuprindă! Dar de fapt Apocalipsa este în toi!

Quo Vadis Putin?
Încotro mergeți? Unde vreți să ajungeți? Pretindeți a fi Călăuză? În acest caz trebuie să vă întrebații: unde vreți să ajungeți cu supușii voștri? De fapt, deja ați ales, și ce este mai trist ați ales și pentru alții (supușii voștri)! Da, ați ales! Căci Marea Separare este în toi, e în plină desfășurare! Și fiecare este în drept să aleagă! Astăzi Ceasul Veșniciei Bate și hamletian întreabă: „A fi?” sau „ A nu fi?” Dumneata și aliații dumitale, inclusiv pentru supuși voștri ați ales! Fiind supușii fideli ai lui Lucifer ați ales DEZLĂNȚUIREA IADULUI PE PĂMÂNT!
Câte imperii au existat, amintiţi-vă! Egiptenii, elenii, romanii, spaniolii, francezii, turcii, englezii, germanii etc. - unde sunt? S-au risipit ca pleava în vânt. Distinsele, mult prea glorificatele lor cunoaşteri n-au avut putință să le acorde şansa salvării, iar prăbuşirile au urmat una după alta. Asta a fost! Îndată ce atingeau perioadele de înflorire, apogeul raţiunii lor, inevitabil intrau în agonie, în decădere fatală. Fructele civilizaţiilor care s-au copt, după perioada de înflorire, au fost pretutindeni aceleaşi! Imoralitatea, desfrâul, dezmăţul, lipsa totală de pudoare, ghiftuielile sub diferite forme – toate acestea provocau declinul şi ruina.
După toate câte se întâmplă orice Imperiu intră în declin!
Și este cumplit, crâncene atrocități se comit la moment în Ucraina... Am aceleaşi întrebări: Oare cei care comit aceste atrocități (li se potrivesc imperativele de călăi, criminali, conducătorii de hoarde militare), acei care realizează „Operațiunea Militară Specială” la ordinul insistent al dvs, toţi cei care îndrăznesc să judece, să pronunţe sentinţe la moarte individuală, colectivă, să calomnieze, să hărţuiască, să murdărescă, să jignească, toți cei care omoară, violează femei, copii, bătrâni, populație pașnică, oare ei ce cred? Cum se vor dezvinovăţi în faţa Voinţei Divine, în faţa Adevărului, în faţa Luminii?
Căci, la trecerea în lumea cealaltă, fiecare om este dezvelit de puterea pământească şi de protecţia acesteia. Acolo, omule, nu vei mai fi preşedinte de ţară, cap de imperiu, de republică separatistă, de partid, prim-ministru, deputat, ministru, procuror, judecător, etc.
Numele, poziţia, postul rămân în urmă; trece doar spiritul îmbogățit sau sărăcit (doar omul este spirit!) pentru a primi, pentru a culege, pentru a savura ceea ce a semănat pe Pământ. Acolo nu există state, republici, imperii, biserici, nu sunt primării, nu sunt guverne, sunt doar spirite (suflete); sunt doar bietele suflete individuale, care trebuie să dea socotelă pentru fiecare faptă, pentru fiecare eroare.
Poate vă apare o întrebare: Dacă vă urăsc? Nu! este răspunsul. De ce? În primul rând, vi se potrivește, vi se poate atribui Acel strigăt disperat al Lui Iisus Christos răstignit pe Cruce, Către Dumnezeu, un strigăt în cea mai mare Rugă de mijlocire, dar și cea mai gravă acuzație: „Tată, Iartă-i căci nu știu ce fac!”
Da, într-adevăr, nu știți ce faceți! Și nici nu știți ce vă așteaptă! Nici nu poate să fie altfel: Sunteți mort în spirit! De aceea, văduvit totalmente de iubire, sunteți pătruns, copleșit de ură pentru tor ce e Luminos! Ați devenit o unealtă fidelă, destoinică lui Lucifer! În al doilea rând, vă spun că nu vă urăsc, pentru că ura naște altă ură! Și acest biet Pământ este suprasaturat de ură! În al treilea rând, nici vă judec! Judecata aparține Lui Dumnezeu! Știu sunteți un ateu, un materialist convins, și nu vreți să știți de El (zadarnic faceți bravadă în locașele sfinte!). Însă va trebui să aflați că El este cu adevărat și categoric veți simți cu desăvârșire Existența Lui, a Legilor Divine! Atunci cred că vă veți judeca singur! Prin acea totală atitudine, prin acele fapte de necredință pe care le săvârșiți! E Legea Domnului :„Ce seamănă omul aceea va culege însutit”. Și trebuie să vă mai spun: Legile Lui Dumnezeu acționează de neclintit!
Știți, acum 22 de ani, de când ați fost selectat (nu ales!), într-un fel m-am bucurat: un bărbat născut în Zodia Balanței (în cazul că nu ați fost schimbat?!), va fi Călăuză în Rusia! Acești nativi nu sunt predispuși să facă rău, ei sunt născuți sub Semnul Justiției și niciodată nu apelează la justiția pământească. Însă am greșit. Din start acțiunile au fost îndreptate împotriva a tot ce este
luminos: case aruncate în aer cu tot cu oameni; războaie în Cecenia, Georgia, acum Ucraina, dar și alte nenumărate acțiuni soldate cu multe dureri, suferințe, morți.
Însă cel mai oribil este dictatura nemiloasă pe care ați impus-o prin mutilarea, shilodirea, schinjuirea sufletului propriului popor, dar și al popoarelor înglobate împotriva voinței în acest Imperiu.
Aveți proverbe înțelepte, cum ar fi bunăoară: „Cu legile proprii nu se intră în mănăstire străină” sau: „Pe nenorocirea altcuiva nu-ți poți construi propria fericire” și multe altele, însă toate au fost și sunt ignorate, date uitării și călcate în picioare.
De fapt, dacă e să vorbim despre poporul rus atunci, aș spune că acest popor a avut parte de un destin cumplit! Pe parcursul întregii existențe li s-au întors sufletul pe dos și nu cu (Nu înțeleg?!) Bunăvoință, Credință în Dumnezeu. El, poporul rus, nu a fost ghidat cu dragoste pe Calea Luminii spre maturizarea firească a spiritului lui și pentru înălțare.
Ei, reprezentanții acestei națiuni, au fost crud exploatați, crescuți pentru carne de tun, educați într-un spirit militant de cuceritori. Mereu și sistematic li s-au insuflat că sunt un popor deosebit, un popor ales cu pretinse drepturi de eliberatori. Numai că niciodată nu aducea eliberare, ci, dincontra, înjugare sub diverse și hâdoase forme.
În aroganța lor, cu spirit de velicoros, toate generațiile acestui popor au scăldat în lacrimi și sânge și au subjugat toate popoarele învecinate... Astfel ați ocupat și dețineți prin forță și violență 1/6 parte din teritoriul Acestei Frumoase Stele Albastre. Și istoria poporului rus a devenit amenințarea, spaima, drama și chiar tragedia popoarelor învecinate și nu numai.
Aici mă voi opri, căci nu vreau să mă considerați un judecător, un defaimător al țării voastre! Mai bine să-i las să vorbească conaționalii voștri despre poporul în sânul căruia s-au născut. Iată cum își descriu firea propriului neam:
*Piotr Ceadaev, prin anul 1836, scria: „Rusia este un fel de vid în istoria națiunilor, un popor fără substanță și fără responsabilitate, care nu a realizat nimic esențial în cultură. Aflat între/ la cumpăna civilizațiile Europei și Asiei nu am împrumutat nimic folositor de la acestea. În casele noastre suntem ca niște intruși, în familiile noastre suntem ca niște străini, în orașele noastre suntem ca niște nomazi. Singuri în lume nu am dat nimic lumii, nu am învățat nimic de la lume și nu am adus nici măcar o idee la Fondul de idei umane. Nu am contribuit cu nimic la progresul spiritului uman, iar ce ne-a venit de la acest progres am deformat”.
• Aleksei Tolstoi: „Moscovia – Taiga ruso-mongolă, sălbatică, întinsoare a jafului”
• F. M. Dostoievski: „Nație ce cutreieră prin Europa și caută ce să mai distrugă, să facă praf, pur si simplu, totul. Din batjocură”
• Mihail Bulgakov: „Nu suntem un popor, ci vite, șobolani, hoardă sălbatică de ticăloși și ucigași”
• Maxim Gorki: „Cel mai important semn de izbândă al poporului rus este cruzimea sa plină de sadism”
• Serghei Aksakov: „Ah, cât de greu e să trăiești în Rusia, în acest centru plin de putoarea dezmățului trupesc și moral, loc al răutății, minciunii și ticăloșiilor”
• Ivan S. Turgheniev: „Rusul este cel mai mare și mai obraznic mincinos din întreaga lume”
• Ivan C. Șmeliov (gânditor ortodox): „Un popor care urăște libertatea, adoră sclavia, iubește lanțurile la mâini și la picioare, întinat trupește și moralicește… pregătit în orice moment să murdarească totul și peste tot”
• Aleksand Pușkin: „Neam indiferent față de cea mai mică îndatorire a sa, la cea mai maruntă dreptate, la cel mai neînsemnat adevăr, popor care nu recunoaște demnitatea omului, nu recunoaște, în general, nici libertatea omenească, nici gândirea liberă… Vai, cât de scorțoasă este limba rusă!”
• Vasili Rozanov: „Nu suntem o națiune, ci un iad nebun”.
• Alexandr Blok: „Sufletul rus chinuit n-are putere să respire și nu trebuie să zboare”.
• Zinaida Ghippius (poetă antibolșevică): „Rusia, un imens spital psihiatric”
...Astăzi, mă adresez dvs, domnule Putin, dar și celor care împreună cu dvs guvernează acest Imperiu și, de asemenea, întregului popor rus: Oare chiar nu vedeți ce se întâmplă pe Această Planetă Terra? Nu înțelegeți că această lume alunecă în jos cu o viteză înspăimântătoare? Sărmanul, bietul nostru Pământ, geme de durere și suferință; de-atâta ură cât s-a adunat vomită focul din adâncuri! O debandadă în calendar! Vremea încurca anotimpurile! Se produc zilnic catastrofe, cataclisme... Care este Cauza Principală? De ce omul-pământean nu se întreabă? Nu vă întrebați nici voi. Ce ar fi să se oprească Omenirea și, mai ales, voi rușii, să vă opriți din alergările nebune spre Nicăieri. Să se întrebe – întreaga Lume și voi să vă întrebați:
DE CE S-A AJUNS LA ACEASTĂ STARE? CINE SUNTEM NOI OAMENII? DE UNDE AM VENIT PE ACEASTĂ FRUMOASĂ STEA ALBASTRĂ? CARE ESTE MENIREA NOASTRĂ?
Doar nu am venit pe acest Pământ să distrugem, să provocăm suferințe, răutate, să dezlănțuim războaie, teroare, să vărsăm râuri de lacrimi, râuri de sânge! Această lume, propriului popor, altor popoare încercată de ambiţii, însetată de putere, de grandoare, de glorie, de prestanţă,se îndreaptă cu o viteză înspăimântătoare în abis. Am ajuns a fi o lume rătăcită, o lume cu oameni deveniţi atăt de pământeni, care nu mai ştiu de unde vin, cine sunt şi unde se duc. De fapt, pe majoritatea nici nu-i deranjează care le este originea, care este sensul existenții pe acest pământ, ce este viaţa, ce este moartea? Trăiesc într-o apatie cutremurătoare! De aceea vreau să-mi strig durerea: Lume, noi purtăm din Facere imboldul revenirii, dar, ca să revenim Acasă prin Ușa (din față), putem doar prin Iubire! Revenind altfel (prin Ușa din spate) înseamnă a ne întoarce... însă fără nume în Veșnica Osândă...
Da, oameni, Patria noastră nu este Pământul, Patria Noastră este în Ceruri, în Eden, în Spiritual. Acolo am fost zidiți! Numele de om ni L-a pus Dumnezeu! Spiritul din noi, este omul! Deci, omul este Spirit! Noi am coborât pe Pământ să înnobilăm acest spațiu, să aducem armonie între Spirit și Materie! Menirea noastră pe Pământ este maturizarea spirituală, adică înălțarea, mântuirea și revenirea Acasă la Izvorul Originii! Însă putem să ne maturizăm spiritual doar prin iubire! Însă oamenii au dat prioritate pământescului, au acordat primatul rațiunii pământești și L-au renegat pe Dumnezeu. Și au devenit robii intelectului pământesc și unelte de arhanghel căzut. Devenind pământeni oamenii se cred dumnezei, și se cred buricul Pământului!Călăuze nechemate se pun în postura mai sus de Dumnezeu, având îndrăzneala stupidă de a decide destinele propriului popor, altor popoare. Ei habar nu au că Legile Divine, Voia Lui Dumnezeu acționează continuu! Fundamentala Lege a Iubirii a Acestei Creații nu a fost înțeleasă niciodată, dimpotrivă călcată sălbatec în picioare. Nouă oamenilor (doar noi am fost zidiți în Iubire și din Iubire ), ne este permis să trăim, să ne bucurăm de acest Dar – viață , fără a dăuna, a provoca vreun rău aproapelui pentru a ne satisface propriile dorințe.Este aceeași Lege adusă pe Pământ de Iisus Christos: „ Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți.”
Această Lege ar trebui să o cunoască, să o respecte toți oamenii, inclusiv toate călăuzele și să însușească să știe că aproapele sau noțiunea de aproape include orice om al acestei planete fie în Europa, Africa, Asia, Australia sau America, fie el rus, fie ucrainean, român, american, german, englez, chinez etc.
Vreau să închei această adresare către dvs domnule Putin și celor care împreună cu dvs guvernează acest Imperiu (fals) și întregului popor rus! Treziți-vă iubirea și opriți acest masacru! Căci Marea Separare în toi, e în plină desfășurare! Și fiecare este în drept să aleagă! Astăzi Ceasul Veșniciei Bate și hamletian întreabă: „A fi?” sau „ A nu fi?”
„A fi” înseamnă a-L avea pe Dumnezeu în tine, a fi plin de iubire, înseamnă a nu provoca nimănui rău, a fi înseamnă a alege Calea Revenii Înapoi Acasă!
„ A nu fi” semnifică spiritul inert, când nu mai privești în Sus, ci spre Terestru/pământesc, când totu-i îndreptat spre averi, putere, influență, slavă, când te afli într-o goană neînțeleasă și stupidă, când alergi în Nicăieri; ești supus al rațiunii, iar Dumnezeirea nu-și face loc în logica-ți bolnavă... „A nu fi” e când, bătut necontenit de grele gânduri bestiale, produci invidie, discordie, ură. În viclenii, nemulțumiri crescânde pe pământ dezlănțuiești oroare, războaie, violență și teroare. Sfidând fidel Eternitatea prin rău, te-ndrepți spre Veșnica Osândă...
-Drepturi de autor rezervate-

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu