miercuri, 27 aprilie 2022

A murit publicistul Dumitru K. Negoiță

 


Așa cum ne anunță Opinia Buzăului, a urcat la Cer colegul nostru publicistul Dumitru K. Negoiță, fondator al filialei buzoiene a Asociației „Liga Scriitorilor Români”, s-a stins din viață sâmbăta trecută, în ajunul Paștelui.

Un neobosit om de litere ne-a părăsit! Dacă pot să apreciez ceva la el, sunt perseverența și dăruirea, cuvintele care-l caracterizează pe Dumitru K. Negoiță. Manifestarea sa în decursul vieții în slujba dedicate cu prisosință cititorilor săi, a făcut din Dumitru K. Negoiță un nume cu renume, recunoscut în lumea sa și nu numai.

A fost un prieten apropiat al comunei Cernătești, unde de câte ori venea, o făcea cu bucurie și plăcerea de a se întâlni cu apropiați și cunoscuți, rude, copii și vârstnici. De câte ori s-a produs un eveniment cultural la Cernătești era nelipsit, apropiat de spiritul lui Ion Băieșu, de biblioteca ce-i poartă numele.

Ne-a lăsat o bogată colecție de scrieri care-l caracterizează în demersul său literar. Iată ce spunea la o lansare a uneia din cărțile sale, la Muzeul Literaturii Române: .

Ultima sa carte, lansată anul trecut, face o sinteză filozofică a drumului unui om prin viața pe care a parcus-o cu demnitate și care a marcat treptele ei cu suișurile inerente progresului ființei umane”.

Dumitru K Negoițăa a participat la toate ședințele de alegeri din cadrul Ligii Scriitorilor Români fiind un președinte de filială active, ctitor de reviste.Ultima carte primidă de la dânsul a fost ”Orizontul din deal – Liga Scriitorilor și… povestea unei filiale-Jurnal de bord“, cu următoarea dedicație:”Cu aleasă stimă LSR și domnului Președinte Al.Florin Țene, Buzău,20 august 2-18. “

Regretăm profund dispariție talentatului scriitor, iar conducerea Ligii Scriitorilor trasmite condoleanțe familiei.

Dumnezeu să-l odihnească în pace și-n Dreapta Sa.

 

Al.Florin Țene

Președintele national al Ligii Scriitorilor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu