sâmbătă, 30 aprilie 2022

Top 3 cele mai cunoscute tipuri de jocuri de cărți

 


Jocurile de cărți au stârnit foarte multe controverse de-a lungul timpului. Cele mai populare jocuri de noroc din lume sunt jocuri cu cărți. Există multe tipuri de jocuri de noroc de cărți. Avantajul jocurilor de cărți este acela că nu te bazezi doar pe noroc ca la restul jocurilor de noroc, ci contează și experiența și strategia aleasă atunci când joci. O să îți prezint cele mai populare tipuri de jocuri de cărți.

1.     Blackjack

Blackjack-ul mai este numit și 21, datorită scopului jocului. Scopul jocului este de a obține un punctaj cât mai aproape de 21, fără a depăși 21 puncte. În principiu, jocul se joacă între un dealer și un jucător. Se plasează o anumită miză și dacă pariul este câștigător, acesta plătește 2:1.

Jocul începe prin distribuirea a două cărți către jucător și 2 către dealer. Avantajul este că poți vedea prima carte a dealerului, cealaltă fiind cu fața în jos. În funcție de mâna pe care o ai, ai mai multe opțiuni. Poți cere carte, poți sta, poți dubla sau în anumite situații poți face split. În general este recomandat să mai ceri o carte dacă totalul punctelor din mână este de până la 16. Dacă ai un total de puncte mai mare decât 16, este recomandat să stai.

Dealerul este obligat să se oprească dacă are un total de puncte de minim 17 și să mai adauge carte dacă are sub 17 puncte. Dacă dealerul a depășit 21 puncte, este din start pierzător. De asemenea, dacă depășește jucătorul 21 puncte și acesta este pierzător și se numeşte bust. Split se poate face când ai două cărți cu aceeași valoare.

Valoarea maximă pe care o poți avea este cu un as și o carte de 10 puncte, însumând un total de 11 puncte. Toate cărțile au valoarea de pe față, cu excepția cărților cu fețe și a asului, Cărțile cu fețe au 10 puncte, iar asul poate avea 1 sau 11 puncte, în funcție de situație.

Acest joc este unul dintre cele mai apreciate în cazinoul Superbet alături de păcănele. Poți deschide un cont profitând de promoțiile Superbet rotiri gratuite și să joci pe bani reali în cazinoul online.

2.     Poker

Pokerul este un joc de noroc care implică foarte multe cunoștințe și aptitudini. Poți aplica multe strategii atunci când joci poker și avantajul este că unul dintre jucători ia potul. Există mai multe tipuri de poker, dar cel mai cunoscut tip este Texas Holdem. Texas Holdem se joacă cu 2 cărți în mâna jucătorului și 5 cărți pe masă.

Scopul este să formezi o mână cât mai bună cu cărțile pe care le ai în mână și cele de pe masă. Cea mai mică mână este cartea mare, apoi urmează perechea, două perechi, 3 de același fel, chintă, culoare, full, careu și chintă de culoare.

3.     Bacara

Jocul de bacara a apărut prima dată în Franța și a devenit rapid foarte popular în întreaga lume. Bacara se joacă între 2 persoane, dealer și jucător. Fiecare jucător primește 2 cărți. Fiecare valorează un anumit număr de puncte. Cărțile de la 2 la 9 au valoarea de pe ele, de la 10 la K au valoarea 0 și asul are valoarea 1. Scopul jocului Bacara este de a avea un punctaj egal cu 9 sau cât mai aproape de acesta. Dacă valoarea cărților tale este cu 2 cifre, atunci va fi luată în considerare ultima cifră a valorii cu două cifre.

                                                                                    Cristi SOMEŞAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu