vineri, 30 decembrie 2022

An Nou Fericit!

 


Din partea fam. Cristina și Vasile BELE... An Nou, fericit! Bucurie. Sănătate. Respect și prețuire profundă. LA MULȚI ANI...

Motto:
,,Cele rele, să se spele,
Cele bune, să mă sune!".
Mulțumesc, 2022 că mi-ai fost așa cum ai fost! 2023? Dacă vei fi la fel de rodnic/spornic, precum fost-a 2022, cu plecăciune, îți voi mulțumi. La revedere, 2022! La revedere, vise împlinite sau nu! La revedere, clipe de bucurie petrecute. Pe toate le voi așeza în caseta cu amintiri, la care mă voi (re)întoarce ori de câte ori voi dori. Pentru ce nu am reușit în 2022, mă voi sili în 2023.
Un mare și din suflet mulțumesc, tuturor celor care mi-ați fost alături și în acest an. Din punctul meu de vedere, faptul că am fost împreună - virtual sau nu, face-to-face sau nu, spune multe. Am învățat că împreună suntem mai puternici. Sau, că împreună nu ne doboară nimeni. Am rostit rugăciuni împreună și ne-am bucurat împreună. Am suferit împreună și am scăpat lacrimi împreună. Uneori, poate singuri, crezând că nu ne vede nimeni. Ne-a văzut Dreptul Dumnezeu! Am continuat proiecte literare începute și am început altele noi... pentru că viața merge înainte. Nu ne-am lăsat căzuți. Poate ne-am ajutat să ne ridicăm. Am învățat ce este neuitarea și nemurirea. Am scris și am citit... cu voi nu mă pot simți singur niciodată. Cu voi, dragi prieteni, simt că sunt mai puternic și mai iubit... pentru că vă respect și vă prețuiesc. Am simțit respectul și prețuirea multor colegi de litere... Am avut parte și de cârcotași, dar asta e de bine. Ne-a unit bucuria. Ne-a unit prietenia dintre noi. Nici nu pot să îmi doresc altceva decât să îmi fie cum mi-a fost... pentru că nu mi-a fost rău, dimpotrivă, am avut parte de mult bine... și îți mulțumesc, Doamne, pentru fiecare clipă de frumusețe și bucurie petrecută. Un an, 2022, pleacă, dar nu în uitare. Un alt an, 2023, se apropie. Nu știm cum și ce va fi? Știu un singur lucru - avem proiecte literare și vise de împlinit sau de continuat. Și le vom continua. Vor fi alte și alte provocări. Le vom dovedi! Nu ne vom lăsa doborâți. Ne vom susține. Ne vom bucura de clipe de adevăr mângâiat de muze și rugăciune. Ne vom ridica și vom privi doar înainte. Așa trebuie să fie!
Tuturor, și fiecăruia în parte, un mare și din suflet mulțumesc că existați în viața mea. Fără voi ar fi pustiu. Ar fi întuneric... mult întuneric. Vă mulțumesc pentru colaborarea și cooperarea dintre noi. Vă mulțumesc pentru sfaturile pe care le-am primit în vremuri mai gri. Vă mulțumesc pentru că v-ați oprit din mers pentru a-mi aprecia sau a mă susține în proiectele literare. Știu că sunt dificil. Știu că sunt pretențios. Dar mai știu un lucru - vă apreciez și vă prețuiesc pe toți, cu sinceritate.
Mi-e greu acum să fac un bilanț. Nu pot, pentru că sunt multe realizări. Sunt multe bucurii petrecute și avute. Importat este că nu ne-am oprit și că am privit cu încredere spre înainte. Bilanț? Faptul că existați în viața mea este de-ajuns. Prin voi și cu voi, eu mă simt un norocos și un om bogat. Chiar sunt bogat... Uneori privesc în urmă pentru a zâmbi. Pentru aducere aminte a clipelor de răsfăț de care ne-am bucurat. Nu dau nume. Mi-ar fi greu. Cu siguranță aș uita, din grabă, pe careva. Unii fac ,,topuri". Eu, nu fac. Nu pot. Pentru că îmi sunteți cu toții pe aceeași treaptă. Nu pot judeca. Nu avem voie să judecăm. Cunoașteți pilda cu aruncatul pietrei. Eu, nici nu am curajul să prind piatra în mână. Nu! Pentru că mă știu cum sunt. Și mai știu un lucru... iubesc rugăciunea și adevărul. Îl iubesc pe Dumnezeu și îi mulțumesc pentru fiecare clipă din viața mea. Cu bun sau rău. Cu am sau cu nu am. Cu urcat sau coborât. Mult am avut, mult am oferit. Poate și atunci când am avut puțin, nu de fiecare dată l-am oprit pentru mine. De cele mai multe ori, l-am dăruit altora crezând că eu mai pot, sau voi mai putea... Nu am regretat nimic... decât un singur lucru - curgerea prea repede a timpului. Atât doar... Dar și așa am învățat să trăiesc în grabă...
Trecerea anilor să ne aducă noi bucurii. Să fie spălat necazul și supărarea. Să avem încredere în noi și să dovedim că nimic nu ne poate opri. Să ne urmăm visul. Să fim sinceri și iertători. Să ne rugăm pentru pace și pentru liniște în suflet și în lume. Să ne dorim zâmbete și bucurii. Să lăsăm relele și ura la o parte. Să fim buni și să ne fim prieteni... Cel puțin, eu, am să încerc. Doamne ajută!
Un an 2023 așa cum îl vreți!
LA MULȚI ANI!
AN NOU, FERICIT!

CRISTINA&VASILE BELE,
Chiuzbaia, 31 decembrie 2022

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu