marți, 27 decembrie 2022

AUZIȚI STIMAȚI PRIETENI



Cică pe aici prin Maramureș s-a format o gașcă de literați, de așa puși de cineva dintre ei să nu aprecieze pe nimeni în public, (mai cu seamă nici pe mine), decât ei pe ei. Ho, ho,dar ei nu-și dau seama că această lume nu este formată doar din gașca lor, o castă de foști sau actuali "activi" puși pe funcții, din care nouă din zece sunt versificatori de trei nuiele, trei găteje, pe care nu-i publică nimeni în reviste de prestigiu, decât pe cunoștințe sau în aport financiar în antologii care acaparează chiar relatări dintre cele mai naive fără nici o scânteie sau licărire poetică, cât că sunt sau nu puse pe rimă. Acești sus puși și alți recomandați din gașca lor, doar se duc pe la diferite concursuri și festivaluri și la așa numite "tabere", prin invitații, cât că întind mâna după poptiroașe ca milogul după cozonac la pomană, fără să analizeze nimeni în cadrul acestora materialele printr-o analiză drastică pe text în funcție de valoarea literară. Le spun cu indulgență diplome la acele poptiroașe să se știe la ce mă refer. Ei cred că pot opri Dunărea cu găleata ca să nu mai curgă, când în aceasta se varsă toate apele de pe o suprafață mare din Europa. Adică pot ei pune piedică în fața harului dat de Dumnezeu oamenilor? Nici vorbă! Ei nu au atâția ani față de câte poezii (peste 120) am publicat eu în 35-40 dintre cele mai prestigioase reviste din Romania și nu numai, să trăiască cât seniorul Comanescu -112 ani. Câte poezii am publicat eu "doar" in 6 numere ale prestigioasei reviste Argeș, mai cu seamă chiar în cel mai recent număr/decembrie 2022,( foto),nu vor publica nicăieri toți la un loc în decenii, ce să mai spun de celelalte reviste care găzduiesc peste 100 poezii din creația mea. Așa că de "grija" acestora nu mă doare nici în kanci, când lumea literară este cât vezi cu ochii, nu doar o gașcă fără scrupule. Toată stima și considerația mea revistei de mare prestigiu "Argeș", coordonată de personalități din elita culturală a țării.

VeDeM

2 comentarii:

  1. Vasile Dan Marchis27 decembrie 2022 la 22:06

    UN SCRIITOR (MĂ REFER PE LINIE LITERARĂ) POATE FI ANALIZAT PRIN CREAȚIILE SALE, PUBLICATE ÎN REVISTE DE PRESTIGIU, NU DUPĂ FAPTUL CĂ PE UNDE UMBLĂ, CU CINE SE ÎNTÂLNEȘTE ȘI CU CINE SE FOTOGRAFIAZĂ. EU SUNT PUBLICAT IN PESTE 35-40 DE REVISTE DE PRESTIGIU DIN TARA SI STRAINATATE, CU PESTE 120 DE POEZII!

    RăspundețiȘtergere
  2. Va dati seama ca nu raspund provocarilor unora cu un IQ asemeni lui Vasile Dan Marchis. Ce ti-e Ve.De. Marchis, ce ti-e Vasile E. Lupse! Deci atata ii duc capul pe amandoi! La revedere!

    RăspundețiȘtergere