marți, 27 decembrie 2022

Președintele Zelenski cere Bisericii Ortodoxe să-l recunoască pe Putin drept ‘Satana’, iar pe Patriarhul Kiril, diavol

 

În mijlocul unei dezbateri privind menţinerea Bisericii Ortodoxe în Mănăstirea Peşterilor din Kiev, guvernul ucrainean a îndemnat la distanţarea faţă de Moscova, relatează lalibre.be, citat de news.ro.

„Dacă nu aveţi legături cu Rusia, atunci spuneţi-le oficial la revedere, spuneţi că preşedintele rus Vladimir Putin este Satana”, a declarat, marţi, secretarul Consiliului ucrainean pentru Securitate şi Apărare Naţională, Oleksii Danilov,.

Patriarhul ortodox rus Kirill este şi el un diavol, a adăugat Danilov. Biserica Ortodoxă Ucraineană a fost ataşată Patriarhiei Moscovei până în luna mai, când şi-a rupt legăturile cu Rusia din cauza invaziei ruse a Ucrainei.

Dar autorităţile ucrainene continuă să o suspecteze de colaborare cu Moscova. Sediul Bisericii a fost percheziţionat de mai multe ori. Contractul de închiriere pentru Mănăstirea Peşterilor din Kiev a fost reziliat la sfârşitul anului.

Şeful mănăstirii, Mitropolitul Paul, l-a criticat atunci pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi i-a cerut să i se permită să rămână.

 

Sursa: news.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu