sâmbătă, 27 mai 2023

Ultima oră. Argint pentru România la europenele de canotaj!

România, în componenţa Mihăiţă Ţigănescu, Ciprian Tudosă, Florin Arteni, Mugurel Vasile Semciuc, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ştefan Berariu, Florin Lehaci, Adrian Munteanu, a câştigat argintul în proba masculină de 8+1, sâmbătă, la Campionatele Europene de canotaj de la Bled (Slovenia).

Tricolorii au fost cronometraţi cu timpul de 05 min 28 sec 14/100, într-o finală foarte strânsă, fiind devansaţi de Marea Britanie cu doar cinci sutimi (05:28.09). Podiumul a fost completat de Olanda, cu timpul de 05 min 28 sec 61/100.
Echipajul feminin de patru rame al României, compus din Mădălina Bereş, Maria Tivodariu, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş, a cucerit medaliile de aur, sâmbătă, la Campionatele Europene de canotaj de la Bled (Slovenia) - FOTO.
Româncele au fost cronometrate cu timpul de 06 min 22 sec 69/100, fiind urmate în clasamentul final de Marea Britanie, 06 min 23 sec 72/100, şi Olanda, 06 min 27 sec 10/100.
România a calificat nouă echipaje în finalele A de la Bled, ultimul care a obţinut prezenţa în finală fiind cel de dublu rame masculin, compus din Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan, după locul al doilea reuşit în semifinala de sâmbătă.
În semifinala A/B2 a probei de dublu vâsle masculin, echipajul compus din Florin Arteni şi Ciprian Tudosă a încheiat cursa pe locul 4 şi va concura în Finala B.
Echipajul de patru vâsle feminin, alcătuit din Ioana-Mădălina Moroşan, Andrada-Maria Moroşanu, Cristina Drugă şi Patricia Cireş, s-au clasat pe primul loc în Finala B de sâmbătă şi a ocupat astfel poziţia 7 în clasamentul general.
Sportivii români vor mai evolua sâmbătă în două finale pentru medalii, la patru vâsle masculin (14:41) şi la 8+1 masculin (15:29).
România participă cu 11 echipaje la Europenele din Slovenia.
România a încheiat Europenele din 2022 de la Munchen cu cinci medalii de aur şi trei de bronz, cel mai bun rezultat din istoria canotajului românesc la întrecerea continentală.

Grigore CIASCAI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu