joi, 25 mai 2023

MINERAL EXPO – CAVNIC 2023


În perioada 26-28 mai 2023, în baza parteneriatului parafat între Primaria Orașului Cavnic și Asociația Mineral Expo, se deșfăsoară prima ediție a evenimentului exclusivist de exprimare a eleganţei, a rafinamentului, a bunului gust, care își propune să promoveze ştiinţa geologiei, patrimoniul cultural mobil şi imobil al României, valorile ştiințifice și Orașul cu cel mai rezonant nume din industria minieră a Maramureșului – Cavnic.

În Sala Sporturilor, între orele 10.00 și 19.00, la MINERAL EXPO – CAVNIC își dau întâlnire geologi, gemologi, colecționari ai florilor de mină, bijutieri, artişti, cristaloterapeuți, oameni de afaceri care activează în zona internațională de comerț cu pietre prețioase și semiprețioase.
Evenimentul MINERAL EXPO – CAVNIC 2023 include:
👉Deschiderea oficială - 26 mai 2023, ora 10:00;
- Prefectul Județului Maramureș Rudolf Stauder;
- Președintele Consiliului Județean Maramureș Ionel Bogdan;
- cuvânt de bun venit al Primarului Orașului Cavnic Vladimir Petruț;
- cuvântul Viceprimarului Orașului Cavnic Mircea Nicolae Clonoțchi;
- Reprezentant Asociația Mineral Expo Francisc Covaci;
- Directorul Muzeul Județean de Mineralogie "Victor Gorduza" Baia Mare Ioan Denuț.
👉 Conferinţa “Industria minieră din Cavnic. Trecut, prezent și viitor” 26 mai 2023, ora 12:00;
👉 Expoziţie cu vânzare de cristale, bijuterii, pietre prețioase și semiprețioase, flori de mină. 26-28 mai 2023, intervalul 10:00-19:00;
👉Zonă de prezentare eșantioane reprezentative pentru România aflate în colecţii publice şi private; O incursiune în lista gemelor existente la Cavnic, printre care se numără Cuartz, Marcasit, Aur, Calcita, Gips, Selenit, Fluorit, sau Galenă.
Scopul MINERAL EXPO – CAVNIC 2023 este de a transpune valorile intangibile ale Orașului, unicitatea sa mondială, în repere clare al apartenenţei, prin adăugarea unei dimensiuni culturale și turistice în vederea promovării identității oraşului.
În cadrul Mineral Expo Cavnic expune și Muzeul Județean de Mineralogie “Victor Gorduza” Baia Mare.
Evenimentul se derulează cu sprijinul Instituției Prefectului Maramureș, Consiliul Județean Maramureș, respectiv Consiliul Local Cavnic.
Intrarea la eveniment este liberă! Pentru informații suplimentare accesați:
Web: www.mineralexpo.ro, E-mail: mineralexpo@yahoo.com, Tel: 0744 - 242.456

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu