sâmbătă, 27 mai 2023

Rotativa găștilor


 Asistăm stupefiați la un nou circ al clasei politice, rotativa guvernării, când se împarte din nou ciolacul (citește ciolanul) între marii corupți ai nației. De fapt, nu e o rotativă între PNL și PSD, ci este o rotativă a găștilor, se schimbă o gașcă cu altă gașcă, marele carusel în care se dau incompetenții aceleași găști odioase care nu oferă nici un viitor politic României, fiindcă politicienii nu stau cu fața spre popor, ci numai spre interesele lor. Fac legi și ordonanțe ca sumele uriașe primite de la UE și acumulate din taxe să intre în buzunarul lor. Oare unde-i transparența? Ce averi au alde Ciucă, Grindeanu et co. și nu se mai satură, fac rotativa ca să fure și mai mult. Și în acest timp murdar, Președintele-dulap, care e copia lui Grand Transparent, personajul suprarealist al lui Jacques Hérold, anunță în stilul lui tezist o nouă formulă: „România educată”, dar nu România trebuie educată, ci ea, gașca de la putere, dacă monștrii pot fi educați!

România profundă este bine educată, dovadă și protestele generale ale profesorilor, care n-au mai putut răbda umilințele cu care sunt tratați, salarii de mizerie și haos în învățământ. Ani de zile m-am luptat să contribui cu experiența mea la reforma învățământului, dar am fost respins de madam Andronescu et co. Abia ministrul Pricopie mi-a spus de ce nu se poate face nici o reformă, din cauza mafiei din minister. Știți cu ce mă ocup eu ca ministru al educației?, îmi spunea el. Să fac pace între mafioții din învățământ, să le împac vendetele! Atâta timp cât nu dispare mafia/birocrația din minister, reforma nu poate fi făcută. Protestatarii de azi trebuie să ceară desființarea acestui minister corupt. Desigur, este o revoltă întârziată, dar care arată că România stă pe un butoi de pulbere al unei nemulțumiri generale, în toate straturile ei, care mai devreme sau mai târziu va duce la o nouă revoluție, care va rezista ca spirit al dreptății și nu va mai fi confiscată. Clasa politică a devenit expertă în confiscări, în confiscarea revoluției, a drepturilor omului și a oricărui pas spre Opoziție.

Unind PSD cu PNL, prin acest joc al rotativei, Le Grand Transparent a desființat Opoziția. Opoziția din România este insignifiantă, reprezentată de câteva accidente ale naturii, hăitași care s-au dovedit pro-ruși! Și președintele mut și opac are astfel impresia că „situația e sub control”. Dovadă că își plimbă fericit dulapul pe tot pământul, fără griji. A descoperit că fondul de călătorii este aproape intact, și a decis să-l extermine acum, că tot i se termină mandatul. Dar nu merge la bulgari sau austrieci, să rezolve problema Schengen, ci închiriază un avion costisitor și se duce la Piramide, îmbrăcat în frac alb (când România era în doliu, mureau 500 de oameni pe zi!), profită de depărtări, și ajunge la Tokio, apoi în țări din America Latină, să ducă acolo niște hârtii descoperite în arhive! Acest om este imaginea unei bătăi de joc, și față de statutul de președinte, și față de țara pe care o conduce la faliment.

Sub guvernarea lui, România a devenit o geografie, o colonie, un punct de desfacere a armamentului greu al NATO și a produselor occidentale. O imagine de slugă la mai mulți stăpâni, ca în comediile lui Goldoni. Și care este efectul cultural? Moartea artei, moartea cărții. Nu mai departe Bookfest, un târg confiscat de gașca Patapleșanu. În afară de Liiceanu et co. (4-5 scriitori), România nu mai are evenimente literare, ei au încălecat pe șeaua târgurilor de carte din România. Cartea spiritului independent, neînregimentat, nu există sau stă pe la coadă. Nu se admite nici un fel de opoziție. Orice manifestare a cărții libere este bruiată sau blocată. Vedeți numai ce gratii ridică difuzorii „Humanitas”. Sau cât de nocivă este politica de manevrat manualele școlare (vezi studiul nostru din volumul Starea națiunii). Și fără carte neînregimentată nici protestul profesorilor nu are sens, fiindcă educația trebuie să se facă pe bază de carte de valoare, iar cartea de valoare ține numai de spiritul liber, neafiliat nici unei găști. Ea deșteaptă lumea, îndeamnă la votul conștient, care e arma poporului deșteptat. Rotativa găștilor trebuie oprită! Nu e nevoie de nici o… rotativă. E nevoie de oameni competenți și morali, indiferent din ce tabără or fi ei.

 

Grid Modorcea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu