sâmbătă, 27 mai 2023

Ziua Internațională a Medicinei de Urgență

 

Ziua Internațională a Medicinei de Urgență este marcată anual în data de 27 mai, cu scopul de a trage un semnal de alarmă și de a conștientiza importanța existenței unor sisteme medicale de urgență bine dezvoltate.

”Medicina de urgență nu e o alegere oarecare, nu e o profesie pentru oricine. Este pentru acei oameni care au ales să fie puternici în fața durerii, care iau contact direct cu suferința, cu momente de-un dramatism extrem, cu finaluri triste, dar și cu lacrima – ca ultim bastion al speranței.

Profesionalismul, calmul, stăpânirea de sine, umanitatea sunt calitățile oamenilor care au ales să fie acolo, atunci când viața se agață de o secundă. Iar dumneavoastră știți cum să redați acea secundă viitorului.

Este Ziua Internațională a Medicinei de Urgență și gândurile de recunoștință și mulțumire se îndreaptă spre cei care sunt mereu în prima linie în bătălia – adesea nedreaptă – cu boala, cu suferința, cu dezastrele.

Pentru puterea de sacrificiu, pentru responsabilitate și competență, pentru viețile salvate și pentru încrederea pe care ne-o oferiți, vi se cuvin mii de mulțumiri și alese felicitări!” – a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

                                                                                                            CJMM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu