sâmbătă, 27 mai 2023

Cornel Nistorescu: Neica Bode, iarăși doctor

 


Suntem iar la mare morgă. Avem doctor în științe la poliție și un Newton la Cotroceni. Gata cu tărăboiul!Un Consiliu Național de Etică spune că Bode n-a plagiat. A dat doar cu mucii în fasole, pardon, în rigorile citării de mai multe ori. Dar e cinstit și rămîne doctor. După ce o comisie de etică a universității care l-a cadorisit cu diploma de doctor în științe (de securitate energetică și managementul resurselor) l-a ștampilat ca plagiator, neica Bode a deschis două procese împotrivă. Și le-a pierdut. Ca să rămînă în guvern și ca să poată funcționa ca o curea de transmisie la și de la Cotroceni, neica Bode și anturajul s-au grăbit să-l scoată basma curată. Și au mai inventat o evaluare. Cea de la Consiliul de Etică subordonat ministerului Cercetării. Altă trăsnaie! Un consiliu de etică subordonat unui ministru care din tată în fiu a scrîntit-o la etică și obraz. Bașca vocația grosolană de oportuniști! Ei bine, Consiliul de etică de sub Sebastian Burduja l-a reconfirmat pe neica Bode drept doctor în științe. Cu multe greșeli de citare, dar doctor. Cînd avem probleme cu energia și cu managementul resurselor, putem da fuga la Neica Bode să-i zicem:

-Ia zi-ne și nouă care este soluția!

O să ne-o dea cînd o vedea mutu’ iapa. Bode a fost un șef de sindicat, un șef de tură și un biet consilier local luat de ciuf de gașca securiștilor din Zalău, Sălaj și promovat intensiv pentru posturile de la București.

Așa funcționează România.

Beleaua grosolană vine de la Consiliul Național de Etică (CNECSDTI !?!) care a dat un verdict fără să fie calificat și îndreptățit să o facă. De ce n-a apelat Bode la Comisia de la Geneva sau măcar la cea de etică de la Agronomie? Îi descopereau greșeli mai puține și idei mai importante, de care nici el nu știe.

 

Autor: Cornel Nistorescu

Sursa: cotidianul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu