joi, 25 mai 2023

Mitingul de proporții al profesorilor, din Piața Victoriei, a adunat peste 15.000 de protestatari

 


Manifestanții au plecat în marș pe Calea Victoriei / “Școala de azi este România de mâine” / “Învățământul te-a făcut om mare”, printre mesajele profesorilor!

Peste 15.000 de angajați din sistemul de învățământ sunt la ora 12 deja în Piața Victoriei, potrivit sindicatelor din Educație. Creșterile salariale ale profesorilor nu sunt prevăzute în oferta Guvernului, ci doar carduri de sprijin, potrivit unui document al sindicatelor trimis în teritoriu. Marșul se va desfășura între orele 12:00 și 16:00.

Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, a precizat pe grupul jurnaliștilor acreditați la „acolo se va da răspunsul” referitor la oferta venită din partea Guvernului.

Ora 13.25 Manifestanții au ajuns la Biblioteca Centrală Universitară

Ora  13.15 Mai mulți copii au ieșit din parc să salute profesorii participanți la marș

Ora  13.10 Se merge spre Parlament, pe traseul ce trece prin Piața Națiunilor Unite. Sunt până în 10.000 de manifestanți, potrivit estimărilor sindicatelor

Ora 12.50 Manifestanții au plecat în marș pe Calea Victoriei, șoseaua e complet ocupată, circulația oprită. Se scandează “Rușine, rușine, rușine să vă fie!”

Foto: Edupedu.ro

Un comentariu:

  1. De urmărit două lucruri: dacă greva profesorilor se închide (azi sau mâine) pe primele oferite de guvern, iar PNL primește la rotativă ministerul Dezvoltării și Administrației (ăla cu banii pentru primari).

    Aveam așa: negocieri politice (prelungite inexplicabil) pe ministerele cu bani, apoi o greva cam din scurt a profesorilor - presiune exogenă dar tot pe buget/bani/ministerele PSD (de Finanțe și al Muncii) cu blat evident al ministerului Educației (PNL), apoi premierul Ciucă mărturisind cu regret că nu-i poate lăsa îndrăgitului coleg Marcel o criză socială (deci sugerând că poate amânăm rotația la guvern), apoi premierul Ciucă mărturisind că el totuși va demisiona vineri ca să vină colegul Marcel, apoi o posibilă soluție cu primele (pe care sindicatele o refuză deocamdată), apoi Iohannis care zice că totuși într-o săptămână avem un nou guvern, deci cam gata negocierea pe ministere și că el, firesc, ține cu profii.

    Bun. Să urmărim deci atent unde se întâlnesc Titanicul și Icebergul, ca să putem ghici ce e sub apă.
    Apoi să ne întrebăm dacă merită să bulești examenele naționale ale unei generații de copii care au trecut prin gimnaziu mai mult online, ca să fii tu (cadru didactic și icoană în viață pentru mulți dintre acești copii) un simplu factor de presiune la un rahat de negociere politică pe banii pentru primari.
    Sper să mă înșel.

    RăspundețiȘtergere