marți, 30 mai 2023

Te felicit, omule modern, ai reusit sa devii un nimic!

 

Omule modern, te felicit!

Ai creeat, prin supunere si indolenta, un sistem dictatorial perfect! Te nasti cand vrea sistemul, traiesti cum vrea sistemul, „gandesti” ceea ce iti dicteaza sistemul, esti o unealta, un sclav de bunavoie al sistemului. Tu nu mai ai ochi de vazut, urechi de auzit, gura de spus adevarul. Tu vezi ceea ce vor ei sa vezi, auzi ceea ce vor ei sa auzi si reciti ca o moara stricata – pe alocuri, ca sa accentuezi refrenul impus, bagi majuscule – ca vorba prin viu grai nu iti mai apartine.

„La inceput a fost cuvantul” … iti mai aduci amjnte, undeva departe, adanc ingropat in ADN- ul tau, ar trebui sa fie adevarul. Tu nu il mai vezi, nu il mai distingi – pentru ca sufletul nu il mai ai. Ti l-au cerut, putin cate putin si l-ai dat de bunavoie.

Iti vor lua copiii…. si tu te vei supune. Nici un animal nu ar face asta, dar tu – omule modern – o vei face. La schimb cu alte si alte minciuni. In alte tari se intampla deja de ani de zile acest fenomen. In rarele ocazii in care parintilor le este permis sa isi vada copiii, celor mici le este interzis sa vorbeasca despre viata pe care o duc in inchisorile in care au fost dusi. Crezi ca de bine?! Sunt atatea si atatea cazuri in care copiii s-au sinucis in astfel de institutii, crezi ca de bine? Sunt atatea cazuri jn care acesti copii nu au mai fost vazuti niciodata… crezi ca mai sunt in viata?!

Dar tu ai incredere in sistemul ultimelor javre cu fete intinse de adrenochrom si cu conturile pline – de banii tai.

Ai avut ocazia sa iesi in strada, sa ii dai jos. Ai preferat sa te uiti la fotbal, sa te umfli in pene ca esti o mamica mai tare ca Google, in timp ce firul de care atarna sabia deasupra capului tau este tot mai subtire.

Ti-au vandut tot. Nu mai ai nimic. Esti gol pe dinafara si pe dinauntru, cum, tare ma tem ca OMUL nu a mai fost vreodata.

Te felicit, omule modern, ai reusit sa devii un nimic.

 

Autor: Svetlana Petrov Wolfman

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu